Erdeit nem kell fanatizálni!

Erdei Zsolt elkezdte a kesztyűs edzéseket – ami teljesen normális a felkészülésnek ebben az időszakában, hiszen „Madár” március 8-án lép szorítóba, a Ferobox Event kecskeméti gáláján, amelyen a WBO (Boksz Világszövetség) betöltetlen Európa-bajnoki öve lesz a tét.

 Fotó: Erdei Team

Fotó: Erdei Team

„A felkészülés utolsó négy hetében a technikai csiszolásokon a hangsúly és a speciális állóképességre való kihegyezés van a középpontban – mondta el Erdei. – Ehhez mindenképpen kell egy edző, aki esetemben nem más, mint Fritz Sdunek. Meg sem fordult a fejemben, hogy mással készüljek fel a mérkőzésre, hiszen tökéletes az összhang közöttünk.”

Erdei hosszabb kihagyás után tér vissza a ringbe, de nem aggódik emiatt, mert voltak már hosszabb kihagyásai, és mindegyik után jól tudott bunyózni. Mostani riválisa a grúz Shalva Jomardashvili lesz – ellene próbálja felkészíteni tanítványát Sdunek.

„Az ellenfélnek vannak gyengéi és erősségei, azokat figyelembe véve iskolázok Fritzcel, olyan kombinációkat ütök, amelyekkel már a grúz ellen készít fel. Az edzőpartnereket is igyekeztünk úgy kiválasztani, hogy hozzá hasonlítsanak, de ez nem nagyon sikerült, mert mindenki sokkal magasabb nálam, miközben a grúz pont akkora mint én – viszont örülök, hogy váltott ellenfelekkel tudok kesztyűzni. Itt készül a korábbi cirkálósúlyú világbajnok Juan Carlos Gómez is, vele már háromszor is kesztyűztem, és elég jól ment” – mosolygott „Madár”, aki azért szeret Sdunekkel együtt dolgozni, mert a legendás edző nagyon jó pszichológus. Ha száz különböző embere van, száz különböző módon szólítja meg őket – mindenkivel éppen úgy kommunikál, ahogyan az illetőnek szüksége van rá. Erdeit például néha visszafogja – mert arra van szüksége.

„Engem nem kell fanatizálni, mert elég őrült vagyok magamtól is, úgyhogy Fritznek néha éppen az a dolga, hogy visszafogjon, mert hajlamos vagyok túlfeszíteni a húrt.” – tette még hozzá Erdei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*