Erdei Zsolték győztek a Fishing and Hunting horgászversenyén

Idén is Maconkán ragadtak botot a megszállott pecások: a  XI. Fishing and Hunting – Energofish – VelenceBike Társasági és Média Horgászversenyen negyvennyolc csapat mérette meg magát. Ismert színészek, sportolók, újságírók, tévések és több iparág képviselői kilenc órán keresztül versenyeztek, végül a Fishing and Hunting csapata vitte el a kupát a rekordot jelentő 102 kilós fogással. A győztes csapatban Erdei Zsolt is kivette a részét a nemes küzdelemből.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minden eddiginél hosszabban, kilenc órán keresztül versenyeztek a Társasági és Média Horgászverseny résztvevői Maconkán. Erdei Zsolt már rutinos indulóként állt ki a partra a Fishing and Hunting csapat mezében: Radu Morar és Andrejszky Zoltán társaságában pecázott. Madár ebben a sportágban is maximalista, hiszen a házigazdák a rekordot jelentő 102 kilós fogással elvitték a kupát.

„Természetesen egy sportember nyerni akar, mindig nagyobb és szebb halat szeretnék fogni a szomszédoknál. Egy másik összeállítású csapattal már kétszer sikerült felállni a dobogó legfelső fokára, most pedig harmadszorra is sikerült” – mondta a világbajnok boxoló. Madár az egész kupa alatt folyamatosan küzdött a halakkal, maga cipelte oda a mérlegelésre a „zsákmányt”, majd engedte szabadon az állatokat. „Az Ebro folyón fogtam egyszer egy 71 kilós harcsát, de a méret nem érdekel különösebben. Azt élvezem, amikor nagy a pörgés és egymás után fogjuk a halakat. Húsz évesen kóstoltam bele a horgászatba, azóta a szenvedélyemmé vált. A versenyekre örömmel járok, ilyenkor együtt lehetünk a csapattársakkal, folyamatosan megy egymás zrikálása, jó a hangulat. Időnként a kisfiamat is elhozom, szeret velem pecázni járni, bár őt a foci köti le igazán. Ilyen maratoni versenyre azért nem vállalkoznék vele” – mondta a boldog győztes.

Az indulók között nem Madár volt az egyetlen élsportoló, Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó a testvérével horgászott. „Nálunk az öcsém, Misi az igazán profi, én csak a segédje vagyok. Lehet, hogy nem látszik rajtunk, de dúl bennünk a versenyszellem, mindig azt nézzük, hol görbül a bot” – mondta verseny közben az egykori pólós.

A sportolók mellett művészek is horgászbotot ragadtak, a „Nagyágyúk” csapatát Méhes László, Trokán Péter és Straub Dezső alkotta. „Tíz éves korom óta horgászok, tehát kisebb-nagyobb megszakításokkal már fél évszázada. Ez a csapat 1993-ban alakult, időnként eljárunk a versenyekre, ám úgy érzem a mai nem a mi napunk” – nyilatkozta Trokán Péter. Néhány rajthellyel arrébb a Vidám Színpad csapata Böröndi Tamás igazgatóval együtt várta a fogást – olykor nem is reménytelenül.

 

Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász- és vadászcsatornája jövőre már a tizenkettedik alkalommal szervezi meg a versenyt.