Erdei Zsolt: ezért nem jött össze az amerikai karrier

Két profi játékos száll ringbe ma este a SportKlub műsorán. A 3 menet Havas Henrikkel vendége Erdei Zsolt, aki amerikai karrierje meghiúsulásáról és egykori klubja, az Universum vezetőjével való konfliktusáról is őszintén vall a műsorvezetőnek.

Havas Henrik ezúttal sem kerülte a kényes témákat, Erdei Zsolt pedig jól állta az „ütéseket” a 3 menet mai felvételén. Szóba került például, hogy miért futottak zátonyra azok a próbálkozások, hogy a világbajnok a sportág igazi szentélyeiben, például Las Vegasban álljon ki az amerikai nagymenők ellen. A házigazda megmutatta azt a felvételt, amelyen Klaus-Peter Kohl, az Universum Box-Promotion egykori vezetője állítja: azért ment tönkre Erdei és a klub kapcsolata, mert a magyar boxoló túl sok pénzt akart.

„Kohl úr nem mond igazat. Az Universum valóban egyre rosszabb helyzetben volt, egyre kevesebbet tudtak fizetni… Az amerikai karriert nem erőltették. Jobb volt nekik odahaza leszervezni ezeket az összecsapásokat, amelyeket a német televízió közvetített, sok-sok milliót fizetve a mérkőzésekért. Nem volt érdekük, hogy én vagy bárki más elmenjen Amerikába, mert azt a meccset valószínűleg nem ők rendezték volna” – magyarázta Madár. „Volt egy tüzem Peter Kohl úrral. Egy mérkőzésem előtt egy riporter felkeresett és elmondtam, hogy nagyon szeretnék kimenni Amerikába méltó ellenfelekkel megmérkőzni, akik túl vannak sztárolva…attól mert Amerikában vannak, még két kezük és egy fejük van…de az Universum egyszerűen képtelen ezt összehozni” – mesélte Havasnak Erdei Zsolt. Elmondása szerint Kohl nagyon dühös lett, amikor meghallgatta az interjút és ezekkel a szavakkal támadt sportolójára: „Minek Zsolti, fejezd már be! Keresel egy halom pénzt, minek kockáztatni?!”

 

„Nem értette meg, hogy én nem feltétlenül csak pénzt akarok keresni. Én egy sikerre éhes ember vagyok, aki a súlycsoportjában a legjobb akart lenni” – mondta a világbajnok, aki a Tanár Úr többi kérdését sem kerülte meg.

Csütörtökön 19:30-kor 3 menet Havas Henrikkel – a SportKlub műsorán.