Epres Panni játéksarkot tesztelt

Epres Panni játékfakanalat és színes ceruzákat ragadott, hogy apró csöppségek társaságban tesztelje egy belvárosi olasz étterem gyermeksarkát. A családbarát hely fontosnak tartja, hogy a közös étkezés – ahogy az olaszoknál – szent legyen és sérthetetlen, ám gondoltak a legkisebbekre is, akiket izgalmas kalandok, puzzle, kréta, kiszínezők és egy minikonyha vár, míg a szülők jókat falatoznak.

 

„Hosszú évekig éltünk Olaszországban, ahol azt láttuk, hogy a gyermekes családok nem csak hétvégén, hanem hétköznapokon is szívesen járnak együtt étterembe – ez a fajta közös családi program náluk sokkal természetesebb, és jóval többször élnek vele, mint a magyarok. Mi a két gyermekünkkel igyekszünk minden lehetőséget kihasználni arra, hogy egy asztalhoz ülhessünk, de ez hétköznap inkább esténként adatik meg, hétvégén azonban jut idő a nagy közös ebédekre is. Szerintem ez az egyik legnagyobb családösszetartó program, történjen az otthon, vagy akár egy étteremben” – mesélte Epres Panni, aki férjével, Benedek Tiborral nemrég egy Liszt Ferenc téri olasz étterem társtulajdonosa lett.

Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy családbarát vendéglátóhelyként a kisgyermekesek is háborítatlanul élvezzék a közös étkezést, így Panni berendezte és kicsikkel tesztelte az étterem hangulatos gyermeksarkát. „Van itt minden, ami lefoglal egy csöppséget akár órákon át. Mi szülők tudjuk, hogy a kicsik legritkább esetben ülnek egy helyben 2-3 órán át – hamar megeszik az ételt, és azonnal felállnának az asztaltól, a nyugalmas beszélgetésre így sok esélye nem marad a felnőtteknek” – mondta nevetve Epres Panni, aki a Trattoria Gusto kuckóját saját gyermekei egykori játékaival töltötte meg.

A kifestőkönyvek, színes ceruzák, filcek, kréták, puzzle játékok mellett hangsúlyos szerepet kap a kicsik birodalmában a mini konyha, ami – Panni anyai tapasztalatai alapján – a másfél évesek, de akár a 8-9 évesek figyelmét is hosszú időn keresztül lekötheti. „Emellett a rajzolás a legjobb program, nem véletlenül került kiemelt helyre az a nagy tábla, amelyre bátran firkálhatnak a gyerkőcök. A térképes szőnyegen csúszhatnak-mászhatnak, de ami a legfontosabb: látóközelségben vannak, így a felnőttek is nyugodtan költhetik el az olasz falatokat.”