EP választás: szorít a határidő

A Bécsi Választási Iroda arra hívta fel az osztrák fővárosban élő külföldi állampolgárok figyelmét, hogy már csak 2014. március 11-ig kérhetik a választási névjegyzékbe vételüket, ha osztrák EP képviselőkre szeretnének szavazni.

Becsi EU Haz_Foto_HennerbichlerKevés szó esik ugyan róla, de nemcsak Magyarország, hanem egész Európa választási lázban ég: 2014. május 22-25. között tartják ugyanis az Európai Parlamenti képviselőválasztást.

Ennek alkalmából arra figyelmeztette a Bécsi Választási Iroda az osztrák fővárosban állandó lakhellyel rendelkező külföldi állampolgárokat, hogy már csak néhány napjuk van arra, hogy a választási névjegyzékbe vetessék magukat. Erre akkor van szükség, ha a 18 osztrák EP-képviselő valamelyikére szeretnének szavazni 2014. május 25-én. A névjegyzékbe vételt írásban vagy személyesen kérhetik 2014. március 11-ig.

Aki magyarországi EP-képviselőre kíván szavazni, az ezt – akárcsak a parlamenti választások esetében – a magyar külképviseleteken teheti meg. Természetesen nekik is érdemes minél előbb felvenni a kapcsolatot a nagykövetséggel.

A 751 tagú Európai Parlamentbe Magyarország 21, Ausztria 18 képviselőt küldhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*