Energia-megtakarítást szolgáló uniós projekt munkahelyek számára

Magyarországról eddig 18 középület csatlakozott mintegy 1900 dolgozóval a Spórolunk@kiloWattal – Munkahelyi EnergiaKözösségek című európai uniós projekt keretében rendezett kampányhoz – közölte a GreenDependent Intézet, a projekt magyarországi partnere az MTI-vel.

    A 2016 márciusától 2017 februárjáig tartó versenyt azért hirdették meg, hogy a középületek dolgozói viselkedésváltozással minél több energiát takarítsanak meg korábbi fogyasztásukhoz képest, valamint minél több energiaspórolásról szóló figyelemfelhívó kampányt valósítsanak meg munkahelyükön – ismertették.
    A közlemény szerint a versenybe nevezett épületekben dolgozó munkavállalók úgynevezett munkahelyi energiaközösségeket alakítanak, számukra a GreenDependent Intézet felkészítő képzéseket tart az energia-megtakarításról, az éghajlatváltozás elleni fellépésről.
    Magyarországon a kampány védnöke Szabó Marcel, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes.
    Az Európai Bizottság által finanszírozott projekt célja, hogy mintául szolgáljon a jövő energia hatékony irodái számára. Az akcióhoz eddig 9 országban mintegy 180 középület csatlakozott – olvasható a https://sporolunk.org honlapon.

Forrás:MTI