Emeli Sandé a VeszprémFesten

Először koncertezik hazánkban a világhírű brit soul és R&B énekesnő és dalszerző, Emeli Sandé. A szupersztárt a VeszprémFest keretében – a nagy érdeklődésre tekintettel –  a Veszprém Arénában láthatjuk, július 18-án.

Világsztárok sorát vonultatja fel idén is az immár 12. alkalommal jelentkező VeszprémFest, mely minden eddiginél szerteágazóbb és színesebb zenei kínálattal várja vendégeit. Itt lesz – sok más mellett – a Supertrampből ismert Roger Hodgson, az amerikai disco, jazz, R&B, soul, funk legendája, a Kool & the Gang vagy Dee Dee Bridgewater, a 3 Grammy-díjjal és 6 Grammy-jelöléssel rendelkező amerikai jazzénekesnő is. Várhatóan a legnagyobb érdeklődés világhírű brit soul és R&B énekesnő, Emeli Sandé koncertjét övezi majd.

 

Emeli Sandé okos, tehetséges, tapasztalt, bevállalós, magával ragadóan ragyogó, lenyűgöző a színpadon, felejthetetlen dallamaiban és szövegeiben. Emeli Sandé a briliáns modern művész megtestesítője. Tizenéves kora óta ír dalokat, az áttörést végül 2009-ben a brit rapper Chipmunkkal közösen jegyzett Diamond Rings hozta el neki, mely a UK Singles Charts hatodik helyéig repítette. Innentől egyenes út vezetett a világhírnév felé; 2010-es EMI Kiadóval kötött szerződése nyomán 2012 februárjában megjelentette első lemezét, az Our Version of Events-et, mely 2 millió eladott példányával az Egyesült Királyság legsikeresebb és legnagyobb példányszámban eladott debütáló albuma lett, és két kategóriában is – az év legjobb énekesnője és legjobb lemeze – elnyerte a brit kritikusok díját. Az albumról először, 2011 augusztusában kiadott dal, a Heaven, a UK Singles Chart második helye mellett a dán, az ír és a skót ranglisták élbolyába juttatta. Az album legnagyobb sikert elért slágere a Next to Me, mely 12 ország slágerlistáinak top 10-ébe kerül be, YouTube-on pedig több mint 55 milliós nézettséget ért el. Debütáló albumának sikerét fémjelzi, hogy a 2012-es Londoni Olimpiai Játékok megnyitóján és záróeseményén, valamint a Fehér Házban is fellépett. Legújabb, David Guetta-val közösen készített számuk jelenleg Európa szerte a slágerlisták élén szerepel.