Emberkereskedelem elleni kampányt indított a BM

Emberkereskedelem elleni kampányt indított a Belügyminisztérium (BM) öt nagykövetséggel közösen szerdán a Sziget fesztiválon.

    A kampányt beharangozó sajtótájékoztatón Berta Krisztina, a BM európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkára, az emberkereskedelem elleni nemzeti koordinátor az emberkereskedelmet napjaink egyik legszörnyűbb bűncselekményének nevezte, amely nagyon sok áldozatot követel.
    Körülbelül 30 millió lehet azoknak a száma, akik áldozatul estek az emberkereskedelemnek, közülük néhány százan lehetnek a magyarok – fűzte hozzá a helyettes államtitkár.
    Magyarok zömében azokban az országokban válnak emberkereskedelem áldozataivá, amelyek a kampányhoz is csatlakoztak: Hollandiában, Svájcban, Ausztriában, az Egyesült Királyságban és Belgiumban.
    A Civil Szigeten lévő sátor jó helyszín az emberkereskedelem elleni kampányhoz, mert sok európai fiatalt el tudnak érni a szervezők – mondta Berta Krisztina, hozzátéve, már harmadik alkalommal szervezik meg ezt az akciót.
    A sajtótájékoztatón jelen voltak a partnerországok képviselői is, és arról beszéltek, hogy az emberkereskedelem az egész világot érintő probléma, ezért fontos az országok közötti együttműködés.
    A képviselők jónak, illetve kiválónak értékelték országaik és Magyarország együttműködését az emberkereskedelem megfékezéséért.
    A helyszínen kiosztott tájékoztató anyag szerint a sátor figyelemfelhívó programja kiváló lehetőséget teremt arra, hogy az érdeklődők felismerjék az emberkereskedelem veszélyének és az áldozattá válásnak a jeleit, és tájékozódjanak a megelőzéshez szükséges lépésekről, a kormányzati intézkedésekről.

Forrás:MTI