Elszántabbak, mint valaha!

1Szalay Balázs és Bunkoczi László elszántabb, mint valaha. Az Opel Dakar Team párosa már hazatért Magyarországra – a pilóta otthon, a navigátor a kórházban lábadozik, miután az Africa Race első szakaszának 14.6 kilométernél hatalmasat estek. Az Opel Mokka nagy sebességgel belehajtott egy gödörbe (a pontos sebességet nem tudják, de a gödör előtt egyenes szakasz volt, ahol 160 km/órára gyorsítottak, onnan próbált lassítani a pilóta, amikor látta, hogy baj van…), és orral belecsapódott a homokfalba, ami egy pillanat alatt fékezte nullára. 

Az autó ezek után a tetejére, majd az oldalára borult, kiszakadt mindkét első kereke, és gyakorlatilag megsemmisült az eleje. 

Szalay erős zúzódásokat szenvedett a bukás során, Bunkoczit azonban mentőhelikopterrel a nadori kórházba vitték, ahol megállapították, hogy eltört két csigolyája. 
Szerdán vákuumágyban szállították haza, ahol újabb vizsgálatokon esett át, ám arról csak hétfőn döntenek, szükség lesz-e műtétre, hogy helyreállítsák a gerincében lévő elmozdulásokat.
„Nem az a kérdés, hogy folytatom-e a versenyzést, hanem csak az, hogy mikor. Erről az orvosok döntenek majd, de rajtam nem múlik semmi. Sőt, most úgy érzem, hogy elszántabb vagyok mint valaha. Mindenképpen szeretnék győzni az Africa Race-en, szóval egy kicsit összekapom magam és támadunk!” – mondta Bunkoczi, aki kiemelte, a baleset után mindenki nagyon figyelmes és kedves volt vele. A nadori kórházban végig volt valaki az ágyánál, nem mozdultak el mellőle, a hazaszállítása is zökkenőmentesen alakult, most pedig már jó kezekben van az Amerikai úti klinikán, ahol az új év első napján természetesen Szalay Balázs is meglátogatta (ő akkor ért haza, miután a csapattal áthajózott Nadorból Motrilba és onnan repült haza). 
Ami egyébként a pilótát illeti, ő erős zúzódásokat szenvedett, úgyhogy rá is várnak további vizsgálatok itthon – ám aki ismeri Szalay Balázst, az pontosan tudja, a küzdeni akarásán küzdeni tudásán némi fájdalom semmit sem változtatott .