Elsöprő Honda siker Szlovákiában!

Elsöprő Honda siker Szlovákiában, Tarquinié a pole, Michelisz a harmadik helyen végzett az időmérőn

2013.04.27., Szlovákia.: A túraautó-világbajnokság idei harmadik versenyhétvégéjének időmérő edzését rendezték meg ma Szlovákiában. A FIA WTCC-ben negyedik szezonját teljesítő Michelisz Norbert és csapata, a Zengő Motorsport kiváló előjelekkel várhatta a szlovákiai fordulót, hiszen a tavalyi időmérő edzésen a magyar versenyző volt a leggyorsabb.

Q1: Az időmérő edzés első szakaszát Darryl O’Young bukása miatt félbe kellett szakítani. A hongkongi versenyző nagyot bukott a BMW-vel, akit mentővel szállítottak az orvosi központba, de nem történt komoly baja. Az újraindítás után a Honda gyári csapatának versenyzői, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro álltak az élen az első körök után. Michelisz közel egy másodperces hátránnyal a negyedik időt autózta, ami a biztos továbbjutó helyet jelentette számára a Q2-be. A magyar versenyző előtt Yvan Muller végzett a 3. helyen legjobb Chevy-s versenyzőként. Az időmérő edzés döntő szakaszába három Honda, öt Chevrolet, két BMW és két SEAT jutott.

A Q1 végeredménye:

http://mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13003&circuitid=74&series=WTCC&venue=Slovakia&circuit=Slovakiaring&resultfile=wtc3

Q2: Az időmérő edzés második szakaszában Tarquini és Monteiro továbbra is vezette a mezőnyt, azonban a Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert 0.116 másodperces hátránnyal a harmadik helyen követte a Honda gyári menőit és mivel már senkinek nem jutott idő a javításra, így ez maradt a sorrend az edzés végéig. Tarquini Marokkó után Szlovákiában is az első helyen végzett a kvalifikáción és idei második edzéselsőségét szerezte meg. A Honda tökéletes időmérő edzésen van túl, hiszen az első három helyről a Japán gyártó autói indulhatnak.

A Q2 végeredménye:

http://mstworld.com/msptresult.aspx?eventid=13003&circuitid=74&series=WTCC&venue=Slovakia&circuit=Slovakiaring&resultfile=wtc4

A vasárnapi második futamon Tom Coronel és Pepe Oriola startolhat az első sorból, Michelisz a 8. helyről várhatja a zöld jelzést.

Michelisz Norbert: –Nem voltam túl boldog ma reggel, mert volt néhány problémánk az autóval. Sajnos keveset tudtunk menni, de a második szabadedzés végén tudtunk menni pár jó kört. Jól működött az autó, jó volt a beállításunk. Bíztunk benne, hogy a Q2 könnyedén meglehet, de hogy harmadik leszek arra nem számítottam.

FIA WTCC Slovakiaring, Slovak Republic 27-28 April 2013

Michelisz Norbert

A hétvége további menetrendje: (Zárójelben a televíziós közvetítések időpontjai)

Április 28, vasárnap:

08:45-09:00 Bemelegítő edzés (08:45 Eurosport – előtte összefoglaló az időmérőről)

14:50-           Első futam – 10 kör (14:15 Eurosport, Duna TV)

15:50-           Második Futam – 10 kör (15:15 Eurosport, Duna TV)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*