Elsőként érkezett meg az Ökumenikus Segélyszervezet segélyszállítmánya a Fülöp-szigeteki Basai településre

Több mint 620 család először jut élelmiszersegélyhez a tájfun pusztítása után. Az Ökumenikus Segélyszervezet z ACT Alliance kötelékében végrehajtott segélyprogramjának keretében ma először jutnak élelmiszersegélyhez a Tacloban várostól 30 kilométerre fekvő Basai településen élők. A kisvárosban a mai napig nincs áram, illetve az adományok eljuttatásának szempontjából hátránya, hogy a forgalmasabb útvonalaktól távolabb fekszik. Az odajutás számos rendőrségi és biztonsági ponton keresztül lehetséges.

A riszt, olajat és konzerveket tartalmazó adománycsomagok átadásában személyesen közreműködő magyar munkatárs elmondta: bár az utakat mostanra nagyjából megtisztították, így a szállító autók közlekedhetnek rajta, sok helyen még mindig embermagasságú a szemét és átitatja a környéket a hullaszag. Belényi Dánielék humanitárius csoportja egy víz- és áramellátás nélküli iskolában van elszállásolva Tac Balogan nevű városkában, ahonnan különböző helyszínekre juttat segélyt a nemzetközi csapat.  Az Ökumenikus Segélyszervezet magyar munkatársa a logisztikai feladatok mellett a világ legnagyobb egyházi hátterű segélyszervezeteket tömörítő szövetség (ACT Alliance) nemzetközi csapatának tagjaként biztonsági felméréseket is végez.

Az Ökumenikus Segélyszervezet helyszínen tartózkodó munkatársa elérhető telefonon.

(Kérjük, legyenek szívesek figyelembe venni a +7 óra eltolódást és az akadozó térerőt)

A nemzetközi összefogásban megvalósuló, százezreket segítő segélyprogram támogatók köréhez való csatlakozásra a magyarok számára is biztosított a lehetőség. Az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtése a 1353-as adományvonal mellett és a 11705008-20464565 számlaszámon is folytatódik, utóbbin „Tájfun” megjelöléssel fogadják köszönettel a felajánlásokat. www.segelyszervezet.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*