Elrajtolt a Virtuózok új évada a Dunán!

A Tinik korcsoport elődöntőjéből 9 versenyző jutott tovább a középdöntőbe, akik közül négynek a zsűri egy-egy tagja már közvetlenül a produkció után átadta a biztos továbbjutást jelentő hegedűt.

 Az idei Virtuózokra közel kétezren jelentkeztek, és nemcsak Magyarországról, hanem Európa számos más országából is. Április 15-én a Duna közszolgálati csatornán a 13-17 éves korosztály, vagyis a tinik mutatták meg tehetségüket, akik közülük kilencen jutottak tovább a középdöntőbe, ahol már egy kamarazenekar várja őket közös muzsikálásra.

DSC_3053_resize

Fotó: Juhász Melinda


A mostani adásban a Virtuózok öt zsűritagja közül négy adta oda a virtuózszobrot – ami tulajdonképpen egy kis hegedű – egy-egy olyan versenyzőnek, aki az előadásával a legjobban lenyűgözte. Az a versenyző tehát, aki megkapta ezt a szobrot automatikusan továbbjutott a középdöntőbe. 
Miklósa Erika szívét már az első versenyző úgy megérintette, hogy hegedűvel jutalmazta. Bácsy-Schwartz Zoltán így biztosan ott lesz a középdöntőben. Kesselyák Gergely szívét produkciójával elrabolnia Li Canqi-nak sikerültBatta András a tizennégy esztendős Oláh Ernőnek ítélte szobrát, míg Némethy Attila Wendler Enikőt ajándékozta meg az automatikus középdöntőbe jutással. Szenthelyi Miklós a Virtuózok történetében először megtartotta a szobrot az április 15-i adásban.

A többi hely odaítéléséről a zsűri a nap végén döntött. Visszavonultak, és közösen kiválasztották, hogy a sok tehetség közül, kik azok, akik a szobortulajdonosok mellett még bejuthat a középdöntőbe.

A tinik korosztályából végül kialakult a végleges középdöntős csapat. Szoborral jutott tehát tovább: Bácsy-Schwartz ZoltánLi CanqiWendler Enikő és Oláh Ernő. A zsűritagok közös döntése alapján a középdöntőbe jutott még:Kökény TamásPetres Lajos TamásKiss Benedek MátéSzékely Anna Lilla és Jónás Dániel.