Elrajtolt a világkupa Szegeden

Ha női kajakos mezőny, akkor magyar olimpiai és világbajnokok egész sora – ezt szoktuk meg a korábbi szegedi világkupákon, ám ezúttal három nagy név, a szülés előtt álló Kovács Katalin és Fazekas-Zur Krisztina, valamint a gerincműtét után lábadozó Douchev-Janics Natasa nélkül kezdődik a szezon. Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Vad Ninetta, Medveczky Erika, Kárász Anna azonban továbbra is csatasorban állnak, és a fiatalokkal kiegészülve készek az éremhalmozásra.

Érdekes szezon előtt áll a női szakág, amely minden bizonnyal sok újdonsággal szolgál majd. Példának okáért a szegedi világkupán egy teljesen új összetételű négyes fut ki a Maty-érre, ezúttal Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna és Vad Ninetta kísérli meg győzelemre vezetni a magyar egységet. A hajóból Szabó kivételével több számban is érdekeltek lesznek legjobbjaink, Kozák és Kárász K-1 500 méteren ragad lapátot, míg Vad összességében három számban is rajthoz áll, hiszen K-1 és K-2 200 méteren is vízre teszi hajóját.

„Bár a milánói világkupán Szabó Gabriellával megnyertük a párost, az élet úgy hozta, hogy teljes erőbedobással az egyéni számokra kell koncentrálnom, így próbálok minél jobb eredménnyel előrukkolni K-1 200 méteren. És persze kíváncsi vagyok arra is, hogy milyen eredményre lesz képes ez az új összetételű négyes” – mondta Vad Ninetta.

A női mezőnyben ezúttal sok U23-as korú versenyző mutatkozik be, Szabó Petra és Tóth Dzsenifer, valamint Horváth Noémi és Bodonyi Dóra révén újonc egységek rajtolnak majd K-2 500 méteren. A milánói világkupán 5000 méteren szerzett bronzérme után ismét szerephez jut Nagy Flóra, és persze Csay Renáta rajongóinak sem kell csalódniuk: a néhány nappal ezelőtt még maratoni országos bajnokságot nyerő győri versenyző ezúttal 5000 és 1000 méteren is rajthoz áll.