Elkezdődött az adventi készülődés az Ökumenikus Segélyszervezetnél

MŽzeskal‡csLévai Anikóval készítették a gyerekek az első mézeskalácsszíveket – idén is több ezer süteményt sütnek az átmeneti otthonokban

 Sokéves hagyomány, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet szociális intézményeiben segített gyermekek adventre készülve mézeskalács szívet sütnek. Évről-évre, advent első vasárnapján kezdődik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. mottóval meghirdetett Országos Adventi Pénzadománygyűjtése, melynek szimbóluma a tört mézeskalácsszív. Idén különleges élményben volt része sok gyermeknek, hiszen Lévai Anikóval, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövetével együtt készíthették el a süteményeket. Az ünnepi készülődésbe Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója mellett idén is bekapcsolódott a szeretet.éhség. gyűjtés kiemelt partnere, a Tesco vezérigazgatója,  Nigel Jones is.  Az elkészülő szíveket az Ökumenikus Segélyszervezet a Bazilika előtti téren rendezett vásárba szállítja, hogy az országos akciójához az ott nyíló adománypontján csatlakozók felé ezek a sütemények tolmácsolják az egész évben támogatott gyermekek köszönetét.

A gyermekprogram egyben felhívja a figyelmet az ország 219 Tesco áruházában a november 19-én indított adománygyűjtésre is. A kasszák mellett kihelyezett 250 forintos kuponok megvásárlásával, az Ökumenikus Segélyszervezet munkájának támogatásával lehetőség nyílik segíteni a rászorulókon. Az áruházlánc stratégiai partnerként több éve támogatja rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezetet. Az idén negyedik alkalommal indított áruházi  adománygyűjtő akciójából befolyó összeg jelentősen hozzájárul ahhoz hogy a Segélyszervezet egész évben segíteni tudja a rászorulókat. . Az első évben több mint 7, 2011-ben már 20 millió forint gyűlt össze a kuponos adománygyűjtés alkalmával. 2012-ben a Tesco vásárlói rekordösszeget, több mint 54 millió forintot adományoztak az adventi időszakban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*