Elkezdődött a Strand, a B.my.Lake és a siófoki FolkFeszt

Szerda reggeltől újra fesztiválvárossá változott Zamárdi, ahol a Mol Nagyon Balaton programsorozat keretében négy napon át egyszerre két fesztivál, a Strand és a B.my.Lake várja a közönségét. Siófokon a FolkFeszt vette kezdetét.

A Strand és a B.my.lake Fesztivál Zamárdiban 2015. augusztus 19-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Strand és a B.my.lake Fesztivál Zamárdiban 2015. augusztus 19-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

    A Strand – Nagyon Zene Fesztiválra és a B.my.Lake-re százezernél is több vendéget várnak – közölték szerdán a szervezők.  
    Idén is jelen lesz a teljes hazai élvonal, Ákostól a Punnany Massifig, a Wellhello-tól a Halott Pénzig, de számos világsztár is érkezik, mint az All Time Low, a Simple Plan, Steve Aoki, a New Found Glory, a Pendulum, vagy éppen a House of Pain és a Glass Animals.
    A fő vonzerőt jelentő zenei programok mellett itt épült fel a Balaton legmagasabb vízparti kilátója, a Mol Torony, amelyről egy 200 méteres drótkötélpályán a közönség feje fölött csúszhatnak végig a vállalkozó kedvűek. A számos napközben zajló sportprogram mellett a sátrakban beszélgetések és kvíz programok várják a pihenni vágyókat.
    A Strand Art helyszínen a közönség bevonásával neves kortárs képzőművészek Nekem a Balaton címmel alkothatnak.

A Strand és a B.my.lake Fesztivál résztvevői fényképezik egymást Zamárdiban 2015. augusztus 19-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Strand és a B.my.lake Fesztivál résztvevői fényképezik egymást Zamárdiban 2015. augusztus 19-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

    A program két nagyszínpadának koncertjeit bárki otthonról is követheti, a zenei programok nagy részét a fesztivál honlapján és a Petőfilive.hu oldalon is élőben közvetítik, a Petőfi Rádió négy napon át Zamárdiból közvetíti adását.
    A B.my.Lake elektronikus zenei fesztiválon a Strand Fesztivál szomszédságában várják az érdeklődőket olyan zenei csemegékkel, mint Sven Väth, Richie Hawtin, Fritz Kalkbrenner, GusGus, Tale of Us, Art Department, Joseph Capriati, The Advent, Spor, Matrix & Futurebound, Nicole Moudaber, Steve Lawler, Dusty Kid, Ben Sims, DC Breaks, Friction, vagy Matador produkciói.
    A siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon szintén szerda délutántól a magyar zenei élet három legendája váltja egymást: a Kaláka, majd a Muzsikás, végül Lajkó Félix koncertezik a FolkFeszt keretében.

Forrás:MTI