Elindult a visszaszámlálás 

Százfős kórus: hetven ország zászlóit lengető fiatal és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes közreműködésével szép műsort láthattak a fővárosi Szent István-bazilika főbejárata előtt összegyűltek, amelyet abból az alkalomból rendeztek, hogy napra pontosan egy év múlva kezdődik a világ katolikus híveinek egy héten át zajló örömünnepe Budapesten, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. 

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje a pécsi székesegyházban 2019. augusztus 23-án. MTI/Sóki Tamás

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje a pécsi székesegyházban 2019. augusztus 23-án. MTI/Sóki Tamás

A hátralévő napokat jelző, hatalmas visszaszámláló emlékpontot Erdő Péter bíboros, esztergom- budapesti érsek leplezte le. A 2020. szeptember 13-án a Puskás Ferenc Stadionban rendezett nyitó szentmisét követően a világ minden tájáról érkező vendégek egy héten keresztül megszámlálhatatlan helyszínen ismerkedhetnek a magyar kultúrával és hazánk katolikus közösségeinek életével.

A nagy eseményt előkészítő titkárság vezetője, Mohos Gábor püspök az ünnepi műsor után kérdésünkre válaszolva reményének adott hangot, hogy a magyarországi katolikus iskolák diákjai több programon is részt tudnak majd venni, sőt – egyeztetve az intézmények fenntartóival – önkéntesként is tevékeny részeseivé válnak a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus minél zökkenömentesebb lebonyolításának.

A rendezvények belépő nélkül látogathatóak, de akinek a kényelmi szempontok sem elhanyagolhatóak, mától regisztrálhat a www.iec2020.hu oldalon.

Fotó: Gulyás László

Fotó: Gulyás László

Horváth Gábor Miklós