Elindult a Nagy Sportágválasztó őszi évada

A hétvégén Szentendrén, Szombathelyen és Pakson startolt a Nagy Sportágválasztó őszi szezonja

Szeptember 4-én, szinte a tanévkezdéssel indult el a Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat Szentendrén, Szombathelyen és Pakson, hogy aztán szeptember 18-19-én Dunaújvárosban, Makón, Hódmezővásárhelyen és Siófokon folytatódjanak a regionális Nagy Sportágválasztók, mely sort szeptember 25-26-án Szentes zár.

A főváros sem marad sportágválasztó rendezvény nélkül, hiszen szeptember 18-19-én igazán nagy volumenben, közel 100 sportágat felvonultatva várja látogatóit a XVII. Budapesti Nagy Sportágválasztó, a X. kerületi Merkapt Sportközpontban.

A Nagy Sportágválasztó rendezvényeken a megjelenő sportágakba díjmentesen lehet „belekóstolni” szakemberek, edzők instruálása mellett. A lényeg, hogy mindenki megtalálja a korának, testfelépítésének, szándékainak és nem utolsó sorban a pénztárcájának legmegfelelőbb sportágat.

A Budapesti Nagy Sportágválasztón a látogatók megismerhetik a Magyar Olimpiai Bizottság 5próba Rióba! programját, sőt a helyszínen megjelenő Mini-Ötpróbán már értékes pontokat is gyűjthetnek, hogy esélyük legyen megnyerni a program fődíját, egy riói utazást.

A fővárosi rendezvényre kilátogatók sportikonokkal is találkozhatnak, sőt több esetben együtt is sportolhatnak példaképeikkel. A rendezvényen a Rió Klub sportolói is ott lesznek, hogy jelenlétükkel is népszerűsítsék saját sportágukat és inspirálják a gyerekeket nagy eredmények elérésére.

Szeptember 7-én zárul a Nagy Sportágválasztóhoz kapcsolódó, „A CSALÁDOM A SZPONZOROM” – országos FOTÓPÁLYÁZAT beadási határideje, melynek eredményhirdetésére szeptember 19-én, szombaton a XVII. Budapesti Nagy Sportágválasztón kerül sor. A díjátadó Szilágyi Áron olimpiai bajnok lesz.
A MOL, az Új Európa Alapítvány és a Nagy Sportágválasztó közös, 10-18 éves fiataloknak szóló fotópályázata lehetőséget ad arra, hogy a fiatalok bemutassák, milyen sok segítséget kaptak, kapnak szüleiktől, családjuktól eddigi eredményeik eléréshez a sport vagy a művészet területén. A képanyag vizuális eszközökkel mutathatja be a fiatal napirendjét, sport vagy művészeti területen elért eredményeit, versenyeit, az edzés, felkészülés, majd a szurkolás, a közös öröm, ünneplés vagy éppen a vigasztalás pillanatait.

A pályázatról és a rendezvényekről további információ a  www.sportagvalaszto.hu honlapon található.