Elindult a magyar válogatott Franciaországba

A magyar labdarúgó-válogatott elindult a franciaországi Európa-bajnokságra: a csapatot szállító chartergép kedden 11.40-kor szállt fel a Liszt Ferenc Repülőtérről.

    “Jó felkészülésünk volt, az együttes készen áll a kontinenstornára” – jelentette ki Bernd Storck szövetségi kapitány, aki elárulta, mind a játékosok, mind a szakmai stáb tagjai izgatottan várják az Eb-t.
    “Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani és az országot méltóképpen képviselni, illetve bebizonyítani, hogy 44 év után ismét helyünk van az Európa-bajnokságon” – mondta.

A magyar labdarúgó-válogatott tagjai indulás előtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I-es terminálján 2016. június 7-én. Az Eb-re 44 év után kijutott válogatott június 14-én Ausztriával  játszik Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália lesz az ellenfele. MTI Fotó: Illyés Tibor

A magyar labdarúgó-válogatott tagjai indulás előtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I-es terminálján 2016. június 7-én. Az Eb-re 44 év után kijutott válogatott június 14-én Ausztriával játszik Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália lesz az ellenfele. MTI Fotó: Illyés Tibor

    A német szakember kérdésre válaszolva elmondta, nem érez nyomást, illetve arról is beszélt, hogy a keret mind a 23 tagja egészségesen várja a tornát.
    “Végre eljött a pillanat, amelyre a kijutás óta vártunk. Elindulhatunk az álmunk felé” – mondta Lovrencsics Gergő, aki elárulta, izgulnak.
    A Lech Poznan légiósa szerint a tervezett munkát sikerült elvégezni, így fizikálisan és mentálisan is készen áll a csapat a megméretésre. Hozzátette: az első, egy hét múlva esedékes osztrákok elleni meccsig a finomhangoláson és az ellenfelekből való felkészülésen lesz a hangsúly.
    A magyar válogatott busza néhány perccel 10 óra előtt gördült be a ferihegyi repülőtér 1-es termináljához, ahol mintegy 50, “Magyarország” feliratú, fekete pólót viselő szurkoló várta a küldöttséget. Az épületen belül további 50, dudával és zászlókkal felszerelt drukker várakozott.
    Az öltönyben érkező válogatott futballisták néhány csoportkép elkészítését követően 11 óra után szálltak fel a Nizzába tartó charterjáratra.
    A magyarok jövő kedden Bordeaux-ban Ausztriával, négy nappal később Marseille-ben Izlanddal, majd június 22-én Lyonban Portugáliával találkoznak.

Forrás:MTI