Elhunyt Lasztovicza Jenő – Részvétüket nyilvánították a pártok

Több magyarországi párt és a Miniszterelnökség is részvétét fejezte ki Lasztovicza Jenő, a Fidesz országgyűlési képviselőjének halála miatt.

    Lasztovicza Jenő csütörtökön hosszú betegséget követően hunyt el – közölte a Fidesz frakció az MTI-vel. Az 1961-ben született Veszprém megyei politikus – korábbi megyei közgyűlési elnök – 1998-ban mérette meg magát először képviselőjelöltként. “Azóta minden választást megnyert – szerették és tisztelték őt” – írták a kommünikében, hozzátéve: “politikustársunkban tiszteletreméltó, becsületes, a hazájáért híven dolgozó társunkat veszítettük el. Szeretteinek gyászában a párt és a frakció osztozik”.
    A tavalyi parlamenti választáson Veszprém megye 3-as számú választókerületében (Tapolca) mandátumot nyert Lasztovicza Jenőt a Fidesz és az Országgyűlés saját halottjának tekinti.
    A Miniszterelnökség MTI-hez eljuttatott részvétnyilvánításában azt írták: “megrendültünk és azóta mély fájdalmat érzünk, amióta tudjuk, hogy Lasztovicza Jenő, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője a mai napon elhunyt”. “Nemzetéért, hazájáért, családjáért dolgozó barátunk emlékét őrizzük. Szeretteinek vigasztalódást kívánunk, fájdalmukban osztozunk!” – fogalmaztak a közleményben.
    A KDNP mély fájdalommal értesült a képviselő haláláról. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, Lasztovicza Jenő súlyos betegségét türelemmel viselte, képviselői kötelességeit az utolsó időszakban is erejét megfeszítve teljesítette. Választókerületében éppúgy, mint a kormánypárti frakciószövetség keretén belül, a nemzeti ügyek és a magyar emberek érdekében dolgozott. A KDNP együttérzését fejezte ki a gyászoló családnak.
    Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője közölte: mély megrendüléssel értesültek Lasztovicza Jenő haláláról. Mint írta, “a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőcsoportjának valamennyi tagja nevében részvétünket fejezzük ki volt képviselőtársunk családjának”.
    A Jobbik mély együttérzéssel osztozik Lasztovicza Jenő családjának, hozzátartozóinak fájdalmában. “Őszinte részvétünket fejezzük ki a képviselő frakciótársai, barátai és tisztelői felé. Nyugodjék békében!” – közölte a Jobbik az MTI-vel.
    Az LMP részvétét és együttérzését fejezte ki Lasztovicza Jenő hozzátartozóinak és szeretteinek.
    Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatón nyilvánított részvétet pártja nevében Lasztovicza Jenő családjának.
    Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke tudatta, pártja minden tagja nevében részvétét küldi Lasztovicza Jenő családjának. “Osztozunk a volt képviselő hozzátartozóinak és szeretteinek gyászában” – írta.
    Szigetvári Viktor, az Együtt ügyvezető társelnöke sajtótájékoztatón nyilvánította ki pártja részvétét a Fidesznek és a párt országgyűlési képviselőcsoportjának Lasztovicza Jenő halála miatt. Kérte, hogy részvétnyilvánításukat a képviselő családjának is tolmácsolják.
    A Párbeszéd Magyarországért szintén részvétét nyilvánította. “Osztozunk családja, barátai gyászában. Nyugodjék békében!” – írták a Lasztovicza Jenő halálával kapcsolatban kiadott közleményükben.

Forrás:MTI