Elfogadta Kiss László lemondását Százhalombatta képviselő-testülete

Kiss László lemondott százhalombattai alpolgármesteri tisztségéről, amit a képviselő-testület a csütörtöki rendkívüli ülésen tudomásul vett – tájékoztatta a város önkormányzata csütörtökön az MTI-t.

    A közlemény szerint Kiss László eljuttatta Vezér Mihály (Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület) polgármesterhez a lemondását az alpolgármesteri tisztségéről, amit a képviselő-testület tudomásul vett, megköszönve a város érdekében végzett munkáját.
    Azt írták, Kiss László nemcsak országos szinten, hanem a városban is köztiszteletben áll, hosszú évtizedek óta Százhalombattán él. A 2014. évi önkormányzati választások után – nem képviselő tagként – társadalmi megbízatású alpolgármesterré választották. A város sportját érintő területen kapott megbízást koordináló, előkészítő feladatkörök ellátására, és mindvégig fáradhatatlanul és eredményesen látta el feladatát. Tiszteletdíjat és költségtérítését a sérült gyerekek javára, valamint egy közalapítványon keresztül a százhalombattai úszóreménységek támogatására ajánlotta fel.
    A képviselő-testület megértéssel vette tudomásul Kiss László döntését – olvasható a közleményben.
    Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya csütörtökön közleményében tudatta, hogy lemond posztjáról. “A magyar sport érdekeit, valamint a személyemet ért támadás folytán megrendült egészségi állapotomat is szem előtt tartva, úgy döntöttem, hogy a mai nappal lemondok szövetségi kapitányi tisztségemről” – írta Kiss László.
    Közleményében Kiss úgy fogalmazott, hogy “1961-ben koholt vádak alapján, koncepciós perben született meg az a döntés, amelyet utóbb ártó és lejárató szándékkal tettek közzé rólam”. Tudatta egyszersmind, hogy az ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében megtette a szükséges lépéseket, egyúttal keresi a perújítás lehetőségét is.
    “Kijelentem, hogy az ítéletben foglalt cselekményt soha, semmilyen körülmények között nem követtem el” – hangsúlyozta a közleményben Kiss, aki leszögezte: “idő előtti szabadulásomat nem bármiféle beszervezésnek, hanem az 1963-as amnesztiarendeletnek köszönhettem, mely igaztalan büntetésemet enyhítette”.
    A 75 éves szakemberről kedden a privatkopo.hu internetes portál azt írta, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval együtt megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték.
    Kiss László tanítványai közül olimpiai bajnok lett Egerszegi Krisztina és Kovács Ágnes. Az edző 2009-ben Százhalombatta díszpolgára lett, és róla nevezték a városi uszodát.

Forrás:MTI