Életre szóló élménnyel gazdagodtak a gyerekek az Ökumenikus Segélyszervezet nyári táboraiban

A nehéz sorsú gyermekek számára biztosított felszabadult pihenést is a sikeres „Felhőtlen gyermekkor” adománygyűjtés tette lehetővé

Közel ötven, átmeneti otthonban élő gyermek nyaralhatott gondtalanul egy-egy hétig az Ökumenikus Segélyszervezet és a Tesco Global Áruházak Zrt. Felhőtlen gyermekkor címmel meghirdetett akciójának köszönhetően Balatongyörökön. A strandolás melletti színes programok között múzeumlátogatás, népművészeti programok, kirándulások, kézműves foglalkozások, önismereti játékok és karaoke is szerepeltek, de különleges élményt jelentett a gyermekek számára a Design Terminál munkatársainak vezetésével közösen készített óriás társasjáték is.

Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai a táborban a sokszínű élmények mellett nagy hangsúlyt fektettek a beszélgetésekre is, különösen is odafigyelve azokra a gyermekekre, akik kapcsolati erőszak érintettjeiként kerültek a Segélyszervezet valamely intézményébe. A tábor szervezői kiemelt figyelmet fordítottak a sportos programokra illetve egészséges táplálkozás megismertetésére is, hiszen a gyermek közül sokan nem csak, hogy életükben először nyaraltak a Balatonnál, de családjuk szűkös anyagi helyzete okán eddig nem volt lehetőségük a rendszeres sportolás, illetve a változatos, egészséges étrend fontosságának megismerésére.

A májusban Felhőtlen gyermekkor címmel indított egy hónapos adománygyűjtés és programsorozat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett családok átmeneti otthonaiban zajló munkára, melynek köszönhetően évente több száz nehéz sorsú gyermek tapasztalhatja meg a biztonságos otthon élményét, és kaphat esélyt egy boldogabb gyermekkorra. Az országos akcióhoz stratégiai partnerként csatlakozott a Tesco-Global Áruházak Zrt., így az elmúlt hetekben az áruházlánc kasszájánál kapható kuponok megvásárlásával is bárki hozzájárulhatott a kampányban megfogalmazott célokhoz: a gyermekek nyári táboroztatásához, életkörülményeik javulásához, illetve felzárkózásukat segítő fejlesztő tevékenységekhez. Az Ökumenikus Segélyszervezet köszönetet mond minden támogatónak, a Tescónak illetve az adományozó vásárlóknak, hogy támogatásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a gyermekek életre szóló élményeket szerezzenek, s ha csak pár napra is, de sikerült elűzni a gondfelhőket az életükből.