Életmentő mobilalkalmazás

A túrázás során megrándult bokám reggelre csúnyán bedagadt. Törés, ficam vagy csak rándulás?  A tengerparti játék után piros foltok jelentek meg a gyerekem bőrén, mi lehet a baja? A  HáziPatika.com legnépszerűbb szolgáltatása, a Betegséglexikon, már okostelefon alkalmazásban  is elérhető. 600 betegség oka, tünete, kezelése egy helyen, hogy hamarabb felismerjük a bajt és időben eljuthassunk orvoshoz. Az alkalmazás használatához nincs szükség adatforgalomra, letöltés után offline is elérhető.

A nyári szabadságolási időszakban az emberek jelentős része kimozdul a komfortzónájából, nem a napi rutin szerint tölti a napokat. Ismeretlen helyekre utazunk, többet mozgunk, sportolunk, ráadásul a mobilunkon kívül egyéb technikai eszközeinket sem feltétlenül visszük magunkkal. Viszont ilyenkor is történhetnek balesetek, rosszullétek, vészhelyzetek, amikor az időben történő diagnózis és segítség a szó szoros értelmében életet menthet.
Ezt a helyzetet felismerve a HáziPatika.com mobilalkalmazás formájában is elérhetővé tette legnépszerűbb szolgáltatását, a havi 750 000 oldalletöltéssel rendelkező Betegséglexikont*. A vészhelyzetekben a gyors cselekvés mellett a megbízható információ is létfontosságú. Az alkalmazásban szereplő 600 betegség leírását szakorvosok lektorálták, így a leghitelesebb képet kaphatjuk a kiválasztott betegség okairól, előfordulásáról, diagnózisáról, tüneteiről, kezelési lehetőségeiről.
A betegségek leírása mellett az alkalmazással több mint 2100 féle tünetre is lehet keresni, így ha nem tudjuk, pontosan mi is a bajunk, a tünet megadásával böngészhetünk a lehetséges betegségek között.
Ha az adott betegséghez kapcsolódó hasznos tanácsokra van szükségünk, a Kapcsolódó cikkek menüpontra kattintva tovább tájékozódhatunk, sőt,  az applikáció további szolgáltatásaként a betegséghez-tünethez kapcsolódó orvost is kereshetünk az Orvost keresek menüpont alatt.
Az alkalmazás különlegessége, hogy amennyiben letöltjük, a benne lévő információk offline is elérhetők lesznek, azaz, ha például külföldön nyaralunk és korlátozott az adatforgalmunk, esetleg a hegyekben történik velünk valami, ahol nincs wifi, nincs térerő, akkor is el tudjuk érni az adatbázisát.
Az applikáció Windows Phone és Android készülékekre is letölthető innen.
Tudta-e?
Amikor számít a gyorsaság

• Szívleállás esetén maximum 4 percünk van, hogy felismerjük mivel állunk szemben és megtegyük a megfelelő lépéseket.
• A szívinfarktus átlagos hossza 4 óra, a halálesetek zömmel az első félórában történnek. Mivel a túlélés kulcsa a gyors orvosi ellátás, ezért elengedhetetlen a probléma gyors beazonosítása.
• Az első tünetek észlelésétől 3 óránk van, hogy a stroke-os beteg megkaphassa a szükséges életmentő kezeléseket.
• Az időben felismert gyermekkori leukémia túlélési esélye 80%.
• Ha az emlőrákot még az I. stádiumában felfedezik 98% az esély a gyógyulásra.