Életem legjobbját szeretném a futamon nyújtani

2013-Gyutai Adrián-Európa-bajnokság-időmérő1Idén a Superstock 600-as kategóriában remeklő Gyutai Adrián ezen a hétvégén az idei év legfontosabb versenyén, a 2013-as gyorsasági motoros Európa-bajnokságon indul. A Tomracing Motorsport Team 22 éves versenyzője egyedül képviseli Magyarországot a kontinensviadalon, és eddig nem vallott szégyent. A rettentő erős mezőnyben a 16. rajthelyet szerezte meg az időmérőn, így minden esélye megvan arra, hogy pontszerzőként zárja a kontinensviadalt. Csapatfőnöke, Miklósy Tamás úgy véli, ez a realitás, de bízik abban, hogy Adrián a spanyolországi Albacete-ben is bizonyítja, nem volt véletlen idei jó szereplése.

A hazai gyorsasági motorversenyzés egyik legnagyobb tehetsége, Gyutai Adrián – aki 2007 után első magyar motorosként, nemzetközi bajnoki címet nyert tavaly az Alpok-Adria 125 GP-ben – idén már egy kategóriával feljebb, a Superstock 600-ban folytatta szereplését az Alpok Adria Sorozatban, valamint az IMRC és a Magyar Bajnokságban. A 22 éves paksi motoros ebben a géposztályban is szinte berobbant a legjobbak közé, hiszen egész évben mindhárom sorozatban fantasztikusan szerepelt. Az Alpok-Adria Bajnokságban – amely Közép-, és Kelet-Európa legnívósabb pontvadászata – újoncként összetettben a második helyen végzett, és ezzel kivívta a jogot, hogy egyedüli magyarként indulhasson a spanyolországi Albacete-ben a hétvégén rendezendő Európa-bajnokságon. A pénteki szabadedzéseken a motor optimális beállításán volt a hangsúly, míg az időmérőkön azzal a céllal gurult az aszfaltra, hogy olyan rajtpozíciót szerezzen meg, ahonnan reális esélye legyen a pontszerzésre. Nos, Adrián eddig megfelelt az elvárásoknak, ugyanis a technikai problémáktól sem mentes kvalifikációs tréningeken végül a délelőtti 17. pozíció után a 16. helyen végzett.

„A pénteki szabadedzésekre rányomta a bélyegét a csütörtök esti vihar, ami miatt péntek reggelig a boxokat sem tudtuk megközelíteni. A rendelkezésünkre álló két szabadedzésből így csak a délutánin tudtunk érdemi munkát végezni, de sikerült az első időmérőre megtalálnunk az optimális beállítást. Sajnos azonban a hátsó futóműben eltört egy csavar, ami miatt kiment belőle a gáz. Délután azonban sikerült gyorsulnom, aminek köszönhetően a 16. helyről vághatok neki a húsz körös futamnak” – árulta el Gyutai Adrián.

 

A mezőny rendkívül erős, hiszen a spanyol, az olasz és a német bajnokságok menői is rajthoz állnak az Európa-bajnokságon, ráadásul óriási a technikai fölényük is a kontinensviadal egyetlen magyar versenyzőjével szemben. Ennek tükrében abszolút jó eredmény a 16. hely a rajtrácson, és ha Adrián kimotorozza azt magából, ami benne van, akkor pontszerzőként zárhat Albacete-ben.

„Abban mindenki biztos lehet, hogy mindent megteszek a minél jobb szereplésért. Életem legjobbját szeretném a futamon nyújtani” – hangsúlyozta Gyutai Adrián.

A Tomracing Motorsport Team csapatfőnöke szerint az időmérőn megszerzett pozíció a reális erősorrendet mutatja, ám hisz abban, hogy a versenyzője előrébb tud majd jönni a verseny végére.

„A mezőnyt látva azt kell, hogy mondjam, Adrián a helyére került, ami a rajtpozíciókat illeti. Ismerve azonban a küzdőszellemét, bízom abban, hogy egy jó rajt után képes lesz egyenletes jó teljesítményt nyújtani, és ez elég lesz a pontszerző helyek valamelyikére. Senki se feledkezzen meg arról, hogy ez az első éve Adriánnak a hatszázasok között, ennek ellenére nagyon komoly eredményeket ért már el ebben a szezonban.” – fogalmazott Miklósy Tamás.

A 22 éves paksi fiatalember vasárnap az Európa-bajnokság Supersport kategóriájában áll rajthoz, melyet 11.45-től a DigiSport2 élőben közvetít.

 

Menetrend

Október 6., vasárnap

09:05 – 09:20: Supersport 600 warm up

11:45: Supersport 600 verseny (20 kör)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*