Élelmiszerrel, ivóvízzel és fertőtlenítőszerekkel segíti a doboji árvízkárosultakat Ökumenikus Segélyszervezet

A bosznia-hercegovinai magyar segélyakcióhoz a 1353-as adományvonalon várják az adományokat

Dobojba juttat el a mai napon segélyszállítmányt az Ökumenikus Segélyszervezet. A Szarajevótól mintegy 50 kilométerre található város egyike azon településeknek, melyeket a legsúlyosabban érintettek az elmúlt időszak rendkívüli csapadékmennyiségének következtében kialakult áradások és földcsuszamlások.   Az Ökumenikus Segélyszervezet helyi partnerszervezetével, a Merhamet Sarajevóval együttműködésben egy tartósélelmiszerből, ivóvízből, fertőtlenítőszerekből és ruhákból álló segélyszállítmánnyal érkezik május 20-án az árvíz sújtotta településre.

A magyar Segélyszervezettel évtizedes együttműködésben dolgozó szarajevói székhelyű partnerszervezet munkatársai a gyorssegélyezésen túl, felméréseket is végeznek, illetve folytatják hosszabb távú nemzetközi segélyprogram előkészítését. A tervezett segélyprogram megvalósítása szoros együttműködésben fog történni a genfi székhelyű ACT Alliance világszövetséggel, amely több mint 100 ország egyházi hátterű segélyszervezeteitől gyűjt forrásokat a helyszínen dolgozó tagszervezetek munkájának támogatására.

Az Ökumenikus Segélyszervezet segélyakcióját a  1353-as adományvonal hívásával 250 forinttal lehet támogatni. Átutalással vagy csekkbefizetéssel a Segélyszervezet a 11705008-20464565 számlaszámon fogad adományokat. A Segélyszervezet csekkjei megtalálhatóak a nagyobb postahivatalokban.

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: Szerbia, Bosznia!- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Kis Boáz

az Ökumenikus Segélyszervezet sajtóreferense.