Elegancia nagy hatótávval: Magyarországon az új Audi Q8 e-tron

Március elsején megérkezett Magyarországra a legújabb, legnagyobb hatótávval rendelkező tisztán elektromos Audi modell, az Audi Q8 e-tron. A prémium márka új modelljének Sportback kivitele (WLTP szerinti számítással) akár már 600 kilométert is képes megtenni egyetlen töltéssel. A hazai közönség számára pedig külön öröm, hogy az autót magyar, Győrben készült elektromos motorok hajtják.

Static photo, Colour: Mythos Black metallic.

Az Audi közel négy éve, vagyis az Audi e-tron bevezetése óta következetesen halad az elektromobilitás útján, ennek következő állomása a most hazánkba is megérkező Audi Q8 e-tron modell. Az autó legfontosabb újdonsága, hogy a korábbi Audikhoz képest nagyobb akkumulátorcsomaggal is elérhető, így Sportback kivitelét választva akár 600 kilométert is megtehetünk egyszeri töltéssel (WLTP szerint számítva). Az új technológia azt is lehetővé teszi, hogy az akkumulátor a megfelelő töltőegységre csatlakoztatva akár 31 perc alatt is képes 10-ről 80 százalékra feltöltődni.

A Q8 e-tron az Audi második olyan tisztán elektromos modellcsaládja az e-tron GT után, melyből sportváltozat is elérhető: az SQ8 e-tron modell a maga három motorjával és 370 kW-os (496 lóerő) teljesítményével egyszerre képviseli az S/RS modellek jelentett sportos tradíciót, és az e-tron modellek tisztán elektromos meghajtású, karbonsemleges, fenntartható mobilitását.

Impozáns modell elegáns környezetben

Elektromos SUV kínálatának csúcsmodelljét az érdeklődők először az Art&Antique kiállításon tekinthetik meg Budapesten, a Bálnában. „Az Art&Antique és a Q8 e-tron modellünk tökéletes páros, adta magát, hogy itt, a Bálnában tekinthető meg az első autó Magyarországon” – mondta el Zakariás Fruzsina, az Audi márkaigazgatója. „Az új modell egy igazán elegáns, prémium közeget kíván, melyet ez a kiállítás ezen a helyszínen maximálisan biztosít. Mondhatni magasak a modell sztenderdjei, hiszen az új Audinak is a legmagasabb ügyfélelvárásoknak kell megfelelnie: fenntarthatóság, komfort, elegancia és dinamizmus ezek mind fontosak egy Audi ügyfélnek, és a Q8 e-tron ezen követelményeknek mind megfelel.”

Tekintse meg Ön is a leginnovatívabb Audi modellt a március 2-5. között tartott Art&Antique kiállításon, a Bálnában (1093, Fővám tér 11-12.). További információ a rendezvényről: https://art-and-antique.hu/, illetve az Audi legújabb modelljeiről: https://wwww.audi.hu/q8-e-tron/q8-e-tron/attekintes