Eladták a Balettintézet volt épületét

Eladták a Balettintézet egykori budapesti, Andrássy út 25. szám alatti épületét – erősítette meg a volt tulajdonos, a portugál QPR Investimentos társaság jogi képviseletét ellátó Dessewffy és Dávid, valamint Társaik Ügyvédi Iroda hétfőn az MTI-nek.

    “Az elmúlt időszak hosszas tárgyalásait követően az eladó rendkívül körültekintően – mind az állami, mind pedig az önkormányzati szempontokat folyamatosan szem előtt tartva – egy olyan vevővel kötötte meg az adásvételi szerződést, akinél teljes mértékben biztosítva látta azt, hogy a korábbi Balettintézet épülete minél hamarabb, méltó módon kerüljön helyreállításra” – írták közleményükben.
Hozzátették: bíznak abban, hogy a felújított épület tovább fogja növelni a világörökség részét képező Andrássy út jelentőségét.
A Lechner Ödön és Pártos Gyula által tervezett, 1883 és 1886 között épült Drechsler-palota évtizedeken keresztül adott otthont az Állami Balettintézetnek. Az Operaházzal szemben álló épületet 1997-ben értékesítette a VI. kerület akkori vezetése. Később az ingatlan egy izraeli tulajdonoshoz került, az 7,5 milliárd forintért adta tovább a portugál cégnek.
Az ügyvédi iroda közleménye a vevő kilétére nem tért ki.
A VS.hu szombaton írt arról, hogy két héttel ezelőtt arab befektetők érdekeltségébe került a Balettintézet volt épülete. Értesüléseik szerint az erről szóló szerződést már aláírták.

Forrás:MTI