Éjféltől a 92.9-en szól a Klubrádió

Aláírta az ingyenes frekvenciára vonatkozó szerződést Dr. Karas Monika, a Médiatanács elnöke és Arató András, a Klubrádió Zrt. vezérigazgatója, ezért a jelenlegi 95,3 MHz-es frekvenciáról csütörtök éjféltől a 92,9 MHz-es hullámhosszra költözik a rádió.

    Karas Monika, a hatóság elnöke és Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója által aláírt szerződés értelmében a csatorna péntektől már közösségi médiaszolgáltatásként az új hullámhosszon sugározhatja adását – tudatta a hatóság közleményben.     A két fél csütörtökön egyben közös megegyezéssel megszüntette azt a szerződést, amely a rádiót a jelenleg használt frekvencián jogosította médiaszolgáltatásra. A megszüntetési kötelezettséget jogszabály írja elő, ugyanis egyetlen médiaszolgáltató sem rendelkezhet két frekvencián rádiós médiaszolgáltatási jogosultsággal ugyanazon településen – ismertette a hatóság.     Az NMHH gondoskodik arról, hogy zökkenőmentes legyen a Klubrádió frekvenciaváltása és a rádió szolgáltatása folyamatosan elérhető maradjon a hallgatók számára.     “A rádió hallgatóinak egyetlen percig sem kell nélkülözniük a műsort, teendőjük csupán annyi, hogy 2014. február 14-én 0 órától a Budapest 95,3 MHz-ről a Budapest 92,9 MHz-re kell átállítaniuk készülékeiket” – olvasható a közleményben.     A médiatanács a Fővárosi Ítélőtábla döntésének alapján 2013. október 30-án indította meg a hatósági eljárást a Budapest 92,9 MHz körzeti rádiós műsorszolgáltatási jogosultság hasznosítására vonatkozó szerződés hatósági szerződéssé alakítására és a Klubrádió közösségi médiaszolgáltatásként történő elismerésére.

Egészen pontosan még nem tudni, hogy hol lehet majd hallani, ezért a szerkesztők  köszönettel veszik, ha a hallgatók megírják, hogy éjféltől helyileg hol tudják fogni azt adást. A rádió új e-mail címe 92.9@klubradio.hu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*