Együttműködési megállapodást kötött az MMA és a KKM

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a magyar kulturális diplomáciai programok támogatásáról – közölte a KKM pénteken az MTI-vel.

    A hosszú távú megállapodást a Magyar Művészeti Akadémia részéről Richly Gábor főtitkár, a Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről Schőberl Márton kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkár látta el kézjegyével pénteken az MMA székházában, a Pesti Vigadóban.
    A megállapodás célja, hogy formalizálja a két intézmény együttműködését a magyar művészet kimagasló értékeinek külföldi bemutatása, népszerűsítése terén. A közös programok elsősorban a külföldi magyar kulturális központok – a Liszt Intézetek – bevonásával valósulnak meg, amelyek megkülönböztetett figyelmet fordítanak majd az MMA művészeinek külföldi bemutatására programjaik tervezésekor.
    Az MMA az elmúlt tíz évben mintegy 150 külföldi projektet szervezett, amelyek körülbelül 200 helyszínen jelentek meg Belgrádtól Szöulig, Krakkótól Tokióig, Los Angelestől Pekingig, Szófiától Teheránig.

MTI