Együttműködési megállapodást kötött a NAK és az OTP Bank

Az OTP Bank legalább 40 százalékra kívánja növelni piaci részesedését középtávon az agrárfinanszírozásban – jelentette ki Csányi Sándor kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

    Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) megkötött együttműködési megállapodás aláírása előtt emlékeztetett: tavaly a bankszektor mezőgazdaságba kihelyezett hiteleinek állománya csökkent, az OTP-é viszont 15 százalékkal emelkedett. Ez mintegy 13 százalékos részesedést jelent a banknak az ágazat finanszírozásában – mondta az MTI-nek Benedek Fülöp ügyvezető igazgató.     Csányi Sándor kiemelte: az OTP több évtizedes hagyományokkal rendelkezik a mezőgazdasági termelők finanszírozásában, de még mindig nem használta ki az e területen rendelkezésére álló lehetőségeket, és nem foglalta el azt a helyet, ami megilletné.     Győrffy Balázs, a NAK elnöke hangsúlyozta: számukra azért fontos a megállapodás az OTP Bankkal, mivel a két szervezet a továbbiakban egymás munkáját segítve, együtt kíván munkálkodni az agrárgazdaság fejlesztése érdekében.

20130806_2

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos elnöke (b) és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója azon a sajtótájékoztatón, amelyen együttműködési megállapodást írt alá a NAK és az OTP Bank a pénzintézet budapesti, Nádor utcai épületében 2013. augusztus 6-án.
MTI Fotó: Soós Lajos

Forrás:MTI

Fotó: Soós Lajos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*