Együttlét – új sorozat az HBO-n!

Az HBO új sorozata, melyet Jay és Mark Duplass készített, a manapság oly ritka, valós élethelyzeteken alapuló szériák közé tartozik. Egy negyvenhez közeledő, pár és a velük egy fedél alatt élő barátaik nagyon is ismerős életébe pillanthatunk be, a vidám, illetve szomorú pillanatokba, miközben ők a kapcsolataik fenntartása és az álmaik megvalósítása között őrlődnek.

A független filmes testvérpár, Jay és Mark Duplass rutinos alkotópárosnak számít, több mint húsz filmet jegyeznek forgatókönyvíróként, rendezőként és producerként (A furcsa srác, Jeff, aki otthon lakik, Baghead, Huszonöt tusa). A sorozat egy harmincas évei végén járó, Los Angeles-i pár, és a hozzájuk odaköltöző két barátjuk mindennapjait mutatja be. A hangmérnökként dolgozó és szakmájában kevés sikert elérő Brett keményen dolgozik, hogy visszahozza azt a szenvedélyt, ami házasságából már rég kihunyt, miközben felesége Michelle is megel&eacute! ;geli a háztartásbeli szerepet és próbál visszatérni korábbi közösségi aktivista gyökereihez. Alex, Brett legjobb barátja, akiről a középiskolában azt mondták, hogy sokra viszi majd, most túlsúlyos, kopaszodik és lemondott álmáról is, hogy sikeres színész legyen. A negyedik főszereplő Tina, Michelle húga, aki egész életében magával foglalkozott, most pedig tehetős pasit keres, aki gondoskodik róla, amíg ő megpróbálja beindítani a saját vállalkozását.

A sorozatot Los Angeles Eagle Rock nevezetű városrészében forgatták. Az alkotók minden részletben hitelességre, az ottani életérzés átadására törekedtek, emellett a humort hívták segítségül a barátság, karrier és a negyven körüliek érzelmeinek kifejezésére. A szerethető karakterek közül Brett szerepét a sorozatot társzerzőként is jegyző Mark Duplass játssza, míg a barátját, Alexet a több filmjében is játszó Steve Zissis. Brett feleségét Melanie Lynskey (Boldog karácsony, Két pasi, meg egy kicsi), alakítja, míg a hugát, Tinát Amanda Peet (Az út, A férjem védelmében). Mellettük olyan népszerű színészek vendégszerepelnek a sorozatban, mint Peter Gallagher (Kaliforgia, Kettős ügynök), és Mary Steenburgen (Író és kamuhős, A törvény embere).

Az Együttlét január 12-től, hétfőnként 22:00 órakor látható az HBO-n.