Együtt a rászorulókért – Az MTVA műsorvezetői is csatlakoztak az adventi felhíváshoz

foto2Advent első vasárnapján 19. alkalommal hirdette meg Országos Adventi Pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet, amelyet idén az MTVA is támogat a Jónak lenni jó! elnevezésű műsorfolyamával. A közmédia két műsorvezetője, Radványi Dorottya és Klement Zoltán is csatlakoztak vasárnap este a kezdeményezéshez.

 

A budapesti Erkel Színházban tartott, gyertyagyújtással kezdődő sajtótájékoztatón Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete az adventi felhívás állandó értékeire utalva azt mondta: mit sem változott az üzenet. Az összefogás ma is ugyanazokra az értékekre épül: karácsony legfontosabb üzenetére, a cselekvő szeretetre és az önzetlen szolidaritásra. Nem csillogó karácsonyi jótékonysági akció ez, hanem azért gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy a hétköznapokban tudjon minél több családnak valódi kitörési pontokat kínálni a szegénységből.

 

Lehel László elnök-igazgató kiemelte: az Ökumenikus Segélyszervezet adventi felhívása az MTVA Jónak lenni jó! műsorfolyamának segítségével idén minden korábbinál több emberhez juthat el, így a segélyszervezet reméli, hogy sikerül tovább bővíteni az ünnepi összefogást. Szükség van a támogatásra – hangsúlyozta Lehel László –, mert az Ökumenikus Segélyszervezet nem csupán rendkívüli ünnepi segélyakciókat tervez, de az ilyenkor érkező adományok jelentős hozzájárulást biztosítanak a segélyszervezet egész évben zajló szociális és fejlesztési munkájához, illetve intézményeinek innovatív fejlesztéséhez. A segélyszervezet közel kéttucat szociális és fejlesztő központjában és az ország minden megyéjét érintő segélyakciók keretében 365 napon folytatja küzdelmét a szegénység ellen.

Kovács Koko István jószolgálati nagykövet köszöntőjében mindenkit az összefogáshoz való csatlakozásra, konkrétan a 1353-as adományvonal felhívására buzdított. Mint mondta, fontos, hogy lehetőségeinkhez mérten mindig segítsünk a rászorulókon.

A rendezvény este az Operánál folytatódott, ahol az MTVA két műsorvezetője, Radványi Dorottya és Klement Zoltán is csatlakozott a segélyszervezet munkatársaihoz, és együtt mérték a jótékonysági forraltbort.