Egyeztetett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetése a legnagyobb magyarországi pénzintézetek vezetőivel

A növekedési hitelprogram kibővítéséről, a hitelezés támogatásáról, a devizahitelek kivezetésével kapcsolatos tennivalókról, valamint egyéb szabályozói kérdésekről egyeztetett hétfőn a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetése a legnagyobb magyarországi pénzintézetek vezetőivel – közölte a jegybank hétfőn az MTI-vel.

    A találkozón Matolcsy György jegybankelnök és vezető munkatársai, valamint Budaházy Réka, az NHB Növekedési Hitel Bank vezérigazgatója, Garancsi István, a Duna Takarék igazgatósági tagja, Hegedüs Éva, a Gránit Bank alelnök-vezérigazgatója, Wiedner Heinz, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója, Patai Mihály, az Unicredit Bank elnök-vezérigazgatója, Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank vezérigazgatója, Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója, Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgatója, Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese és Zolnai György, a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója vett részt.
    Az MNB 2013 tavasza óta tart egyeztetéseket a magyarországi nagybankok  vezetőivel; az első egyeztetés 2013. április 8-án volt, akkor ugyancsak a jegybank növekedési hitelprogramjáról cseréltek eszmét. A résztvevők akkor megállapodtak abban, hogy rendszeresek lesznek az üzleti reggelik az MNB és a nagybankok vezetői részvételével.

Forrás:MTI