Egy tökéletes nap

Tökéletes napot zárt a magyar kajak-kenu válogatott a montemor-o-velhói Európa-bajnokság nyitónapján, 500 és 1000 méteren minden egységünk az előfutamból kvalifikált a döntőbe.

„Csodálatos kezdés, és bízom benne, hogy csodálatos is lesz a folytatás, de a döntőknek inkább nem mennék elébe” – mondta péntek kora délután Storcz Botond szövetségi kapitány, aki elégedetten nyugtázta: egyetlen magyar versenyzőnek sem kellett túlóráznia, mindenki már az előfutamából továbblépett a hétvégi fináléba.

Hét egységünk, vagyis Kozák Danuta K-1 500 méteren, a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa párosunk, a Kárász Anna vezérelte női négyesünk, K-1 500 méteren Dudás Miklós, K-2 1000 méteren Dombi Rudolf és Kökény Roland, a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összetételű férfi négyesünk, valamint Vasbányai Henrik és Mike Róbert 1000 méteren futamgyőzelemmel lépett tovább, de a többi számban sem vallott szégyent senki, a szerdai kalandos utazás után mindenki megspórolt magának egy kis plusz pihenőidőt.

„Nem is emlékszem rá, mikor volt legutóbb ilyenre példa világversenyen – mondta Storcz Botond szövetségi kapitány. – A csapatból mindenki remek teljesítményt nyújtott, de kiemelném Kozák Danutát, a női kajaknégyest, a Vasbányai, Mike kenupárost, amely két távon is bejutott a döntőbe, és a férfi kajakosokat, Kökény Rolandékat és Dombvári Bencét.”

Szombaton magyar idő szerint 10.05-kor Medveczky Erika K-1 1000 méteres fináléjával kezdődnek a döntők.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*