Egy problémás szezon krónikája

Kis Ádám jóval többet várt a hazai és nemzetközi autókrossz-szerepléstől 2015-ben, mint ami végül kijutott neki, de nem tagadja, hogy a technika mellett ő maga sem volt mindig a topon. A versenyző saját szavaival foglalja össze problémás szezonját. 

Formula6

Nagy elvárásokkal indultunk neki a 2015-ös szezonnak, régi-új csapattal vágtunk neki az évnek. Az évad első versenye jól sikerült, hisz erős mezőnyben sikerült dobogóra állnunk Csehországban. 

Sajnos idén sem sikerült teljesítenünk az Európa Bajnokság összes fordulóját, bár terveinkben ez szerepelt. A kilenc forduló helyett csak haton vettünk részt. 

A hat verseny közül csak egy versenyt sikerült befejeznünk, mely az egész szezonra jellemző pech szériánknak volt köszönhető. Rengeteg technikai problémánk volt, melyre nem számítottunk a szezon előtt, bár meglátásom szerint nem a csapat hibáiból adódtak a problémáink.

HAM_0513

Az autó gyorsabb, irányíthatóbb, és versenyképesebb volt a 2015-ös évben, mint 2014-ben.

Sajnos, ha az autóval nem volt probléma, akkor én voltam felkészületlen és hibát hibára halmoztam, vagy valamelyik versenytársam jóvoltából kényszerültem abbahagyni a versenyzést.

 

Eredményeinket tekintve sem lehetünk büszkék az idei szezonra, hisz csak a Magyar Bajnokságban sikerült dobogón végeznünk, annak is a legalján.
Az Európa Bajnokságot a 15. helyen zártuk, mely 5 hellyel rosszabb a tavalyinál. Az utolsó fordulóig nyitott volt a CEZ Bajnokság 2. és 3. helye számunkra, de nyirádon nem sikerült egyetlen egy pontot sem szereznünk, és így egy ponttal lemaradtunk az évvégi dobogóról.

HM6_5225

 

Átértékeltük a szezont a csapattal. Elhatároztuk, hogy átépítésre kerül a versenyautó, mely azt jelenti, hogy hosszába kerül be a motor és a teljes futómű átalakításra kerül, ezenkívül az én felkészülésem is elindult, egyelőre heti két edzéssel.

 

A célunk, hogy a 2016-os esztendőben sok-sok sikert szerezzünk Magyarország számára a nemzetközi autocross porondon.

 

Szeretnénk minden EB fordulóban rajthoz állni, és az évvégi összetett pontversenyben felülmúlni eddigi eredményeinket.

 

Nehéz szezon lesz, de úgy vélem, hogy csapatom minden tagja a maximumot fogja nyújtani, és talán én is feltudok majd nőni a feladathoz, megfelelő felkészüléssel.