Egy legény a gáton

2014-ben az Országos Szlalom Bajnokság a kilencedik versenyszezonját kezdte el március 29-én. Ahogy tavaly, idén is Kiskunlacházán, a volt katonai repülőtéren rendezték meg a futamot a DragRacing gyorsulási versennyel egy helyszínen. 65 versenyző érkezett a nyitófutamra.

A Track Racing csapat két tagja, Sződy Szabolcs és Zsődy Zsolt 2008-ban csatlakozott az Oszak versenysorozathoz. Azóta minden évben teljes bajnoki évet zártak. Azonban első szezon lesz idén, hogy csak egy fiú indul a bajnokságban. Szabolcs vág neki ismét a teljes évnek:

„Egy újabb szezon indul, én ismét itt vagyok. Zsolti sajnos főleg anyagi okok miatt nem indul a bajnokságban. Esetleg egy vagy két futamra eljön versenyezni. Egyébként, mint fotós lesz jelen a futamaim nagy részén. Bízom benne, hogy izgalmas év lesz, bár a tavalyit nehéz lesz felülmúlni. Cél a bajnoki cím, de az igazán fontos, hogy jót autózzak és a lehetőségeimhez képest a legtöbbet nyújtsam a szezonban.” – nyilatkozta Szabolcs a nap elején.”

A gyalogos pályabejárás és a gépátvétel után az edzéskörök következtek. Minden versenyzőnek egy kör állt rendelkezésére a pálya megismerésére. Szabolcs így látta a vonalvezetést: „Tetszik a pálya ritmusa, meg lehet jegyezni a bóják sorrendjét, de mindenképpen nagyon figyelni kell, mert ha a gyors ívek jól kiadják a tempót, a következő pályaszakaszt már másképp kell megközelíteni. Érhet meglepetés. Hasonlít egyébként a tavaly szeptemberi vonalvezetéshez.” – elemezte a pályát Szabolcs.

A versenyzői eligazítás után következett az első mért kör. 103-as rajszámmal vágott neki a távnak Szabolcs. Hibátlan, tempós kört teljesített: „Gyors körnek mondható, de van benne még kb. 2 másodperc. Ezt megpróbálom a második körben behozni, meglátjuk elég lesz-e az ellenfelek köridejéhez képest?” – osztotta meg első tapasztalatait Szabolcs, akinek körideje 2:09 mp lett.

A második körben megérzése szerint teljesített. Két másodpercet faragva előző idejéből, 2:07 mp-es eredménnyel ért célba.

Az ebédszünet után a harmadik és egyben záró kör következett. Ebben kicsit alulteljesített a Track Racing versenyzője: „Egy kiváló rajtolás után, úgy éreztem nagyon jól nyomom a gázt, bátrabban megyek, mint előző köreimben. De az óra sajnos nem mutatott túl jó eredményt. Azért nem vagyok elkeseredve, mert az összesített eredmény a fontos igazán.” – hallhattuk kissé csalódottan Szabolcstól. Időeredménye 2:10 mp lett.

Az összes induló érvényes körének teljesítése után a 30 perces óvási időt leteltét várta a mezőny, majd miután nem történt óvás, a díjkiosztó következett a nap végén. Sződy Szabolcs a második helyen végzett az S1 kategóriában. A dobogón az ezért járó kupát vehette át.

A Track Racing csapat színeiben induló versenyző napi összefoglalóját olvashatják:

„Nem számítottam ilyen jó időre és meleg hőmérsékletre. Ritka ez március végén, ahogyan a tavalyi évben a 3 fok is az volt. A futamot tekintve nagyon jól éreztem magam, jót autóztam és a végén számomra kicsit meglepetésként a második helyen végeztem. Ráadásul egy slick gumival induló ellenfelem előtt. Autómon semmilyen változtatás, újítás még nem történt a 2013-as évhez képest. A dekoráció is még a régi. Ezek átalakulnak majd a következő futamra. Jelenleg reményteljesnek érzem a teljesítményem és bízom benne, hogy egy olyan gyors pályán is lehetek jó, mint amilyen a Kakucs Ring lesz.” – foglalta össze a nap eseményeit Szabolcs.

A bajnokság második futamát április 27-én tartják a Kakucs Ringen.

A verseny beszámolóját itt az Amdala.hu-n olvashatják a futam utáni héten.

Fotók: Czárl Adrienn – Track Racing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*