Egy héten át tart a Bach Mindenkinek komolyzenei fesztivál

Egy héten át tart a Bach Mindenkinek komolyzenei fesztivál, az idei jótékonysági koncertsorozat bevételeit a Magyar Gyermekmentő Alapítvány kapja meg – hangzott el csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

    Március 16. és 22. között rendezik meg Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából az egyik legjelentősebb hazai klasszikus zenei rendezvénysorozatot, a koncerteket hangversenytermekben, templomokban, iskolákban, kórházakban, aluljárókban és tereken szervezik meg.
    Programok lesznek Budapesten, a vidéki városokban és külhoni településeken egyaránt. A szervezők a társművészetekkel is együttműködnek, így a zenei koncertek mellett lesznek tánc, balett és próza produkciók is – közölte Kovács Zalán László tubaművész, fesztiváligazgató.
    Az eseménysorozat megnyitója március 16-án lesz az Opera kőbányai Eiffel Műhelyházában, az utolsó koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban fog elhangzani, de lesznek fellépések többek között a Müpában, a Debreceni Református Nagytemplomban, Győrben, Kassán és Beregszászon is.
    A tavalyi koncertsorozat bevételeit a Bethesda Gyermekkórház kapta, idén a Magyar Gyermekmentő Alapítvány vesz lélegeztetőgépet az adományokból. A koncertsorozat összes programja ingyenes.

Forrás:MTI