Egy hét múlva nyit az egyik legnagyobb karitatív akció

Egy hét múlva nyit az ország egyik legnagyobb karitatív akciója, amely tizennegyedik alkalommal tárja ki kapuit az ajándékozók előtt. Az idei év különlegessége, hogy már egy mesekönyvben is szerepel a Mikulásgyár. 

Egy neves, angol illusztrátor-író könyvébe is bekerült a Mikulásgyár karitatív akció. Alex T. Smith A Kisegér, aki elhozta a karácsonyt című meséje végén kéri a gyerekeket arra, hogy hozzák el megunt, használt játékaikat a jótékonysági akció helyszínére. Alex T. Smith szerint a karácsony üzenete ez: „Természetesen a karácsony nem csak az üzletekben megvásárolható dolgokról szól. Olyan dolgokról szerettem volna történetet írni, amelyek nem kerülnek pénzbe – mint például a bátorság és a kedvesség. Remélem, Fülöp karácsonyi kalandjából megérti minden gyerek: soha nem vagy túl kicsi ahhoz, hogy bátor legyél, és hogy kis kedvességek gyakran milyen sokat jelentenek másoknak.” − nyilatkozta a szerző.

A  mesekönyv mondanivalóját egyébként nem csak a fővárosi Mikulásgyárban népszerűsítik. Jut majd belőle több ingyenes példány a Balatonra is. Itt Füred Kapitány, a helyi mesehős segítségével viszik el a könyveket a gyerekekhez. Alsóörsön, Siófokon, Balatonfüreden, Balatonföldváron, Balatonszárszón is megnyitják a Rama – Jótékonysági Receptműhely meseboltját is, ahol az óvodások és a kisiskolások megkóstolhatják a könyvben szereplő mesés gyümölcspitét. A bevételből pedig könyveket és tüzelőt vesznek rászoruló családoknak – közölte Éskovács Péter, az akció egyik szervezője.

A Mikulásgyár idén már nem a Hősök tere közelében, hanem a Millenáris Parkban fogadja az ajándékokat 2018. november 30. és december 21. között. A Millenáris Parkban 9 és 21 óra között fogadja az adományozni vágyókat, de lesz Mikulásgyár a Lurdy Házban is, hogy a pesti oldalon adományozni szándékozók is könnyen találjanak maguknak olyan helyszínt, ahová autóval is elvihetik ajándékaikat – tette hozzá Zsolnai Endre, a Mikulásgyár jogtulajdonosa.