EGY GYERMEKNAPI TELEFONHÍVÁS – hogy egész évben segíthessük a rászoruló gyermekeket

Adományozásra hív mindenkit gyereknapon az Ökumenikus Segélyszervezet. Az évente több mint 1500 gyermeknek rendszeres segítséget nyújtó szervezet facebookoldalán közzétett felhívásában arra hívja támogatói közösségét, hogy gyereknapon gondoljon azokra a gyerekekre is, akik ha nem kapnak támogatást, úgy napról napra jobban leszakadnak szerencsésebb társaiktól. A Segélyszervezet egész éves munkája 250 forinttal támogatható a 1353-as adományvonal felhívásával. Az Ökumenikusok abban reménykednek, hogy sokan nem csak csatlakoznak az összefogáshoz, a felhívás megosztásával minél több ismerősüket is bíztatják a gyereknapi jótettre. 

 

Mint ismeretes, az Ökumenikus Segélyszervezet május 5-én indított adománygyűjtést és gyermekprogram-sorozatot Felhőtlen gyermekkor címmel. A június közepéig tartó akció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a Segélyszervezet gyermekeket segítő központjaiban zajló egész éves munkára, melyen keresztül évente másfél ezer gyermek kaphat esélyt a felzárkózásra, a teljesebb gyermekkorra. Az Ökumenikus Segélyszervezet az alapvető ellátás biztosításán túl munkájában a felzárkóztatásra, a fejlesztésre helyezi a hangsúlyt. A lakhatás, ruházkodás és élelmezés mellett fejlesztő pedagógusok bevonásával, közösségi élmények és szabadidős programok, nyári gyermektáborok szervezésével, intézményeinek fejlesztésével segít behozni a rászoruló gyermekeknek a náluk szerencsésebb kortársaikhoz képesti lemaradást.

 

Az akció első 4 hetében már 166 ezer adománykupon talált gazdára a TESCO áruházakban, ami 41.475.000 forintnyi támogatást jelent, a 1353-as adományvonalat pedig 5000-szer hívták 1.300.000 forintot ajánlva föl ezáltal. Az adománygyűjtés mellett a szervezetnél számos rendkívüli gyermekrendezvényre is sor került az elmúlt időszakban, több száz nehéz sorsú gyermeknek ajándékozva ezzel felhőtlen, vidám perceket. A Segélyszervezet azt reméli, hogy a gyermeknapi felhívás újabb lendületet adhat a gyermekekért indított országos összefogásnak.  

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekekért végzett munkájának támogatására indított adománygyűjtéshez az alábbi módokon lehet csatlakozni:

 

a 1353-as adományvonal hívásával (250 Ft / hívás)

Tesco áruházak pénztárainál kihelyezett 250 forintos kupon megvásárlásával,

a www.segelyszervezet.hu oldalon online lehet egyszerűen és biztonságosan felajánlani adományt.

Átutalással vagy csekkbefizetéssel a következő számlaszámon: 11705008-20464565. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: ’Felhőtlen gyermekkor’! Köszönjük!