Egy éves a The Unbroken Promise

TheUnbrokenPromiseEgy éves a The Unbroken Promise, a csapat ügyeiről Nicolaus Hans Arnold (énekes) és Ács Szabolcs (dobos) beszélt. A 18-19 éves zenészek azt mondják, hazai pályán ettől keményebb zenét már nem lehet elképzelni. “Úgy szoktak minket besorolni mint metalcore, vagy hardcore, ez azt takarja, hogy van benne hörgés és ének. Általában a felépítés úgy szokott lenni, hogy a verzék hörgősek szoktak lenni, a refrének éneklősebbek, és vannak breakdown-ok, amik úgyszintén hörgősek.”

A fiúk tervezgetik, hogy esetleg egy rádióbarát számot is kiadnak majd, amiben inkább csak ének lesz. A lázadó, vagy lázadónak tűnő zenekari tagok legbelső vágya a megbékélés: “Az egyik szövegünk egy békét elhozó dologról szól: mi nem nagyon szeretjük a harcos dolgokat. Létezik keresztény metál is, ami ugyanilyen alapokra épül, hogy hörgés, és az Isten utáni szeretetet fejezi ki ezzel az adott zenekar. Mi nem vagyunk ennyire elkötelezettek a kereszténység iránt, de ismerünk zenekarokat, akik ilyeneket játszanak.”

A legutóbbi 9 állomásos európai turnén tapasztalatokat, és kellemes élményeket is gyűjtött a banda. “Az egyik kedvenc, az egy olaszországi állomás volt, nagyon viccesen kezdődött. Amikor lementünk, egy kis putri, kis kocsma volt az egész hely – mondtam, hogy oké, lenyomjuk a bulit, aztán húzunk innen… Amennyire azt hittük, hogy rossz lesz, annyira kellemes volt, tele volt tömve csomó jó arc hardcore emberrel, és szétszedtük az egész helyet, annyira jó volt a buli.”

Az őszi-téli szezonban a fiúk a lemezen dolgoznak, közben esetleg egy-két bulit terveznek itthon. Újabb 10 állomásos The Unbroken Promise európai turné márciusban várható.