Egy csepp figyelem már 15 éve

Hosszadalmas múltidézgetés helyett legújabb kezdeményezéseiről tartott sajtótájékoztatót az idén 15 éves Egy Csepp Figyelem Alapítvány. 

15Akik nélkül elképzelhetetlen minden hasonló esemény az alapítvány életében, Erős Antónia és Szellő István az igen reprezentatív Continental Citygolf Club hatalmas teraszán is hozta szokásos, csipkelődős formáját, még ha ezúttal kicsit távolabb is álltak egymástól az egyre agresszívebbé váló koronavírus-járvány miatt. Az új tanévben újabb, fiataloknak szóló egészségprogramokkal készül az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, amelyek célja átfogó ismeretek közvetítése az egészséges életmód, a sport és a táplálkozás szerepéről az olyan krónikus betegségek megelőzéséért, mint a cukorbetegség és az elhízás. A rendszeres testmozgás jótékony hatásával kapcsolatban Kusztor Péter cukorbeteg profi kerékpáros és Rábai Balázs műsorvezető, valamint videoüzenetében Fördős Zé gasztroblogger mondott néhány megszívlelendő tanácsot.

Az alapítvány folytatja eddigi programjait, a Belevalókat, a KiDSet, a Cseppont Patikaheteket, a családi egészségnapot, amelyekre mind-mind óriási szükség van, mert sajnos folytatja lassú emelkedését a diabétesszel élő gyermekek száma is, amint azt a Magyar Diabetes Társaság elnökétől, prof. Dr. Kempler Pétertől megtudtuk.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 15 éves születésnapját az idei év Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesének erre az alkalomra készített különleges alkotásával ünnepelte. Mint köztudott, az idei győztes torta a Szentivánéji Álom, amelyet a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat csapata készített Dienes Andrea cukrászmester vezetésével. A nyertes édesség egyébként már több mint négyszáz cukrászdában kapható az országban.

 

Horváth Gábor Miklós