Egészséges jótékonyság: Több kamionnyi meggyet osztottak szét országszerte

28 városban, közel 100 helyszínen osztottak ingyen meggyet három napon keresztül a termelők. Budapesten és 27 vidéki településen látták vendégül a mélybordó gyümölcs kedvelőit, így azok is friss vitaminforráshoz jutottak, akik egyébként nem engedhették volna meg maguknak, hogy ilyen formában is gondoljanak egészségükre.

 ladakbol_osztottak_a_meggyet

A jótékonyságot a szervezők ismeretterjesztéssel is összekötötték, így az emberek a meggy jótékony egészségügyi hatásaival kapcsolatban is tájékozódhattak. Megtudhatták, hogy a meggy nem csak az egyik legerősebb természetes vírusirtó, de serkenti a szívműködést, tisztítja az ereket, segít az alvászavarok leküzdésében és javítja az emésztést is.

 

A gyümölcsosztás a Fruitmarketing Kft., a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Magyar Meggytermelők Szövetségének kezdeményezésére jött létre. A termelők fontosnak tartják, hogy jótékony célra is fordítsák egész éves munkájuk eredményét és a különlegesen finom magyar meggyet visszaemeljék az őt megillető helyre. Az akcióhoz 9 TÉSZ és 2 egyéni termelő csatlakozott. Az összefogás eredményeként mintegy 100 000 adag gyümölcsöt osztottak szét országszerte.

meggy_stand