EDEN desztinációk a Gyerek Szigeten – még két hétvége!

Június 14-15-én zajlott az egész júniusban tartó Gyerek Sziget második hétvégéje a Hajógyári szigeten, Budapesten.

A rendezvény szakmai partnere a Magyar Turizmus Zrt. is képviselteti magát a helyszínen, és népszerűsíti az EDEN (European Destinations of ExcelleNce) pályázat nyertes helyszíneit az itthon.hu standon. Ezen a hétvégén az EDEN-díjas Írottkő Natúrpark a legjobb ökoturisztikai desztinációként (2009) mutatkozott be.

A Gyerek Szigetet minden évben egyre több látogató keresi fel, ezen a két napon is rengeteg családot láttak vendégül a Kukutyinban lévő standon, ahol natúrparkos játékok közül lehetett válogatni. A gyerekek nagy kedvencei az Őrségi Nemzeti Park védett virágait ábrázoló fából készült és a Kőszegi-hegységet ábrázoló kirakósok voltak, amelyekkel a szülők is nagy kedvvel játszottak. Természetesen a kézműves programok sem maradhattak el: állat-növény színező, zászló és hűtőmágnes készítés várta a gyerekeket. A madár-élőhely-táplálék párosító foglalkoztató játék segítségével könnyedén megismerhették a natúrpark madarainak jellemzőit, és élőhelyeit. A cél a játékos tanulás volt, és hogy minél többen felfedezzék az Írottkő Natúrpark és Kőszeg csábító ökoturisztikai és kulturális látnivalóit a legkisebb korosztály tagjai közül is. Nagy sikere volt a tanösvényekről, természeti értékekről készült kiadványoknak, továbbá a természetvédelmi kisokosnak, amelyek értékes információkat nyújtanak kicsinek és nagyoknak egyaránt.

A szervezők legnagyobb örömére számos család ismerhette meg az EDEN-nyertes Írottkő Natúrpark programjait, a természeti környezetet és a változatos élővilágot az elmúlt a hétvégén.

A Gyerek Sziget utolsó három hétvégéjén a Magyar Turizmus Zrt. standján azok a magyarországi EDEN (European Destinations of ExcelleNce) pályázat nyertes helyszínek mutatkoznak be, amelyek a korábbi években elnyerték a „Kiváló Európai Desztináció” címet. Olyan kivételes szépségű és adottságú turisztikai úti célokat ismerhetett illetve ismerhet meg a közönség, amelyek különleges, egyedi kínálattal és látnivalókkal várják a turistákat. A programsorozat harmadik hétvégéjén, június 21-22-én az MT Zrt. vendége lesz a Mecseki EDEN nyertes Pécsvárad, valamint a Tisza-tó és az Észak-Magyarország régió ajánlataival is megismerkedhetnek a látogatók. Az utolsó hétvégén az észak-alföldi régió és a Hortobágy mutatkozik be az EDEN nyertesek sorában, emellett a már tavaly is nagy sikert aratott Balaton-felvidéki Nemzeti Park is vendég lesz a Magyar Turizmus Zrt. itthon.hu standján.