Eddig Kazár a leggyorsabb

 A hatalmas köd ellenére fantasztikus belső körrel elrajtolt a 17. Szilveszter Rallye a Hungaroringen

Eddig Kazár a leggyorsabb

 

Elképesztően izgalmasan alakult az első nap az idei, 17. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. Az első, teljesen új nyomvonalú gyorsasági szakaszon a versenyzőknek nemcsak egymással, hanem a hatalmas köddel is meg kellett küzdeniük. Nos, ennek ellenére apait-anyait beleadtak az indulók, és a ködbe veszett nagy száguldást végül a Kazár Miklós, Ferencz Ramón duó nyerte az idén Európa-bajnoki címet nyerő Botka Dávid, Szeles Péter és a címvédő Vincze Ferenc, Kuti Péter kettős előtt. Folytatás december 29-én, kedden reggel fél nyolctól.

Vélhetően megdőlt az első napi nézőcsúcs a Hungaroringen a 17. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n, hiszen több mint tízezren nézték, miként küzd meg egymással és a hatalmas köddel a 280 induló. Szerencsére gond és sérülés nélkül lezajlott az első, új nyomvonalon rendezett gyorsasági szakasz, és mire a legjobbak beérkeztek a célba – fordított sorrendben indították a versenyzőket – már a köd is felszállt kissé. Így legalább mindenki láthatta a rajtdobogónál a tűzijátékot, amely lezárta a hétfői napot. Abszolútban a bevallottan nyerni érkező Kazár Miklós, Ferencz Ramón áll az élen, megelőzve az idei Európa-bajnok Botka Dávid, Szeles Péter és a címvédő Vincze Ferenc, Kuti Péter kettőst.

„Ahogy korábban is mondtam, itt a tapasztalat sikert hozhat. Úgy érzem, majdnem tökéletes szakaszt teljesítettünk Ramónnal, nagyon élveztük a száguldást” – jelentette ki Kazár Miklós, akinek 2,4 másodperc az előnye az első szakaszt követően.

„Úgy érzem, minden tökéletes volt: az autó, az idő és a pálya is. Ráadásul, amikor mi elrajtolhattunk, már a köd is felszállt kissé, így elégedetten zártuk az első napot” – árulta el Botka Dávid.

„Mindent megteszünk azért, hogy sikerüljön a címvédés, így vágtunk neki az első szakasznak. Igencsak küzdelmesnek bizonyult az első gyorsasági, főleg úgy, hogy a gumiválasztásunk nem volt a legsikeresebb” – fogalmazott Vincze Ferenc, akinek már kerek három másodperc a hátránya az élen álló Kazárhoz képest.

Kedden fél nyolckor indítják a második szakaszt, melyet a nap folyamán további öt követ majd. A szervezők azokra is gondoltak, akik esetleg nem tudnak kimenni a Hungaroringre. Nos, ők sem maradnak le semmiről, hiszen a verseny minden pillanatát nyomon követhetik majd az élő rádió és televíziós közvetítések segítségével. A Hungaroring környékén egy tíz kilométeres sugarú körben a 92.4 hullámsávon lesz hallható hétfőn és kedden a Rallye Rádió élő adása, míg a világhálón a viadal hivatalos honlapján (www.szilveszterrallye.hu), a Rallye Rádió honlapján (www.rallyeradio.com), az egyik szakportálon (www.duen.hu), illetve a www.sportlivemedia.hu oldalon lehet az élő televíziós közvetítést nyomon követni. Ha valaki az eredményeket online szeretné nyomon követni, az megteheti mindezt a www.rallylive.hu oldalon.