Eddig 33 embert fogott el a rendőrség

Eddig 33 embert fogtak el a Sziget fesztivál helyszínén, nagyrészt kábítószerrel való visszaélés miatt – mondta Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya csütörtökön a Hajógyári-szigeten tartott sajtótájékoztatóján.

    A rendőr dandártábornok közölte: az elfogottak között van egy drogkereskedő, egy körözött ember, továbbá sikerült előállítaniuk sátortolvajokat is.
    Az előző év adataival összehasonlítva az elfogások száma jelentősen emelkedett, hiszen héttel több, kábítószerrel vagy lopással összefüggő eset volt eddig a Szigeten – tette hozzá.
    A rendőrség célja a főkapitány közlése szerint, hogy a fesztiválra érkezők felhőtlenül szórakozhassanak, és úgy érjenek haza, hogy nem jutottak kábítószerhez. Ebben nagy szerepe van a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK), amely egy önálló sátorral van jelen a fesztiválon a kijelölt rendőrőrsön kívül – mondta.
    A sajtótájékoztatón jelen volt Theresa Bubbear brit nagykövethelyettes, aki arról beszélt, hogy már hét éve dolgoznak együtt a brit és a magyar rendőrök a Szigeten. A tapasztalatcserén kívül ez azért is fontos, mert több száz brit érkezett az idén a fesztiválra – fűzte hozzá.

Forrás:MTI