Ébresztőnek jó volt

Bemelegítő, 11.5 kilométeres szakasszal kezdődött el a tereprali országos bajnokság Bugac környékén. Az efféle szuperspeciálisok általában arra szolgálnak, hogy a mezőny ráhangolódjon a versenyre, érdemi jelentőségük azonban a végeredmény szempontjából nincs. Elég csak megemlíteni, hogy szombaton két, 110 kilométeres szelektív vár az autósokra és motorosokra a Közép-európai Zóna Trófea értékelésébe is beszámító viadalon.

opel

Ettől függetlenül a terepralisok attól autóversenyzők, hogy szeretnek a leggyorsabbak lenni, ezért is volt meglehetősen bosszús Szalay Balázs és Bunkoczi László, hogy ez most nem jött össze. Valahogy nem éreztek rá a pálya ritmusára.
„Homokos, dobálós, ugyanakkor nagyon gyors pálya volt, amelynek valahogy nem éreztem rá a ritmusára. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor erre rájöttem, akkor már nem is kockáztattam, hiszen tudtam, nem most dől el a verseny. Egyet azonban tisztán látok: ez a tempó nem lesz elég szombaton és vasárnap – változtatnunk kell. De arra éppen jó volt ez a szakasz, hogy egy kicsit felébredjünk…” –  mondta az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs.

„A gerincsérülésem miatt én több mint két éve nem ültem versenyautóban itthon, ráadásul a helyszín is új számunkra, úgyhogy jóformán azt sem tudtuk, melyik bolygón vagyunk, ez látszik is az eredményen. Elkövettünk egy-két hibát, például körülbelül nyolcvan kiló pluszsúlyt cipeltünk a kocsiban, amit holnap már biztosan nem teszünk meg. Igaza van Balázsnak, jó kis ébresztő volt ez mindkettőnk számára” – tette hozzá Bunkoczi.
A bugaci országos bajnoki futam szombaton két 110 kilométeres szelektív szakasszal folytatódik.
DUNA ASZFALT-KUPA, AZ OB 1. FUTAMA, BUGAC
Abszolút sorrend 1 szelektív szakasz után: 1. Marcin Lukaszewski, Magdalena Duhanik-Persson (lengyel, BMW GPR) 6:47, 2. Zapletal, Momot (cseh, Hummer) 4 másodperc hátrány, 3. Korda, Csató (Korda Racing, HRX Ford) 13 mp h., …9. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team, Opel Mokka) 55 mp h.