Dupla rajt és ráhangolódás

Rajt a Vörös téren (péntek este), aztán rajt még egyszer a Luzsnyiki stadionnál (szombat délelőtt), és a Selyemút-rali mezőnye elkezdte fogyasztani a kilométereket. Lesz mit, hiszen egy hét alatt több mint 4000 kilométert tesz meg a világ második leghosszabb terepraliversenyének mezőnye, amelynek tagja a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős is. Mit tagja? A verseny esélyesei között tartják számon az Opel Mokkával autózó magyar párost, amely tavaly a nagyon előkelő második helyen ért célba az orosz viadalon.

___temp_MCH20317_1A Vörös tér péntek este is gyönyörű volt, mint mindig, ám sajnos hatalmas eső esett közvetlenül az ünnepélyes rajtceremónia előtt, ami szétzavarta az embereket, úgyhogy most nem voltak olyan sokan, mint szoktak lenni” – mondta Szalay, aki még azt is hozzátette, szó volt róla, hogy Vlagyimir Putyin is ott lesz a rajtnál, ám végül az orosz elnök távol maradt.
A versenyzők a rajt után visszatértek a Luzsnyiki stadionhoz, ahol szombat reggel megtartották nekik az ilyenkor szokásos eligazítást (mire kell figyelni a verseny során, a megadott helyeken tartsák be a sebességkorlátozást, milyen pályákra számíthatnak, stb.), majd útra keltek Tambov felé.
A rendezők az első napra nem írtak elő mért szakaszt, vagyis a Selyemút-rali résztvevői autópályán érték el az első tábort, vasárnaptól azonban „belecsapnak a lecsóba”, hiszen alig lesz összekötő szakasz, tövig nyomhatják a gázpedált.
Nekem még jól is jön ez a közúti szakasz, mert az utóbbi két nap eléggé sűrű volt, sajtótájékoztatóval, orosz vendégekkel, úgyhogy legalább lesz egy kis időm ráhangolódni a versenyre, eltávolodni egy kicsit a civilizációtól és csak magunkkal, meg a Selyemút-ralival foglalkozni” – mondta Bunkoczi László.
Szalay Balázs vérbeli pilóta módjára persze nem értett egyet a ráhangolódással, ha már itt van, ő állni akar a gázon amennyit csak lehet.
Szükséges rossznak tartom a mai összekötő szakaszt, mert én versenyezni szeretek, nem pedig közúton menni a versenyautóval. De próbálok türelmes lenni, hiszen egyrészt úgysincs más választásom, másrészt pedig most már tényleg nagyon közel van az igazi verseny” – nyilatkozta Szalay Balázs, mielőtt Tambov felé vette volna az irányt.
 A verseny útvonala

Július 6.: Moszkva–Tambov, össztáv: 452.91 km (kizárólag összekötő szakasz)
Július 7.: Tambov–Volgográd, össztáv: 744.12 km (szelektív szakasz: 373.40 km)
Július 8.: Volgográd–Volgográd, össztáv: 546.77 km (szelektív szakasz: 478.38 km)
Július 9.: Volgográd–Asztrahán, össztáv: 631.03 km (szelektív szakasz: 486.74 km)
Július 10.: Asztrahán–Eliszta, össztáv: 534.67 km (szelektív szakasz: 485 km)
Július 11.: Eliszta–Asztrahán, össztáv: 559.25 km (szelektív szakasz: 499 km)
Július 12.: Asztrahán–Asztrahán, össztáv: 466.02 km (szelektív szakasz: 412 km)
Július 13.: Asztrahán–Asztrahán, össztáv:162.01 km (szelektív szakasz: 87.36 km)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*