Dunai Regatta – majális a Főváros szívében

DR_Sárkányhajósok_a_Parlement_előtt Május 1-én Dunai Regatta és ENSZ My World pódium Budapest szívében, a Műegyetem rakparton! Az Antall József Tudásközpont szervezésében megvalósuló egész napos, ingyenes rendezvényen várunk mindenkit, aki részt szeretne venni egy hamisítatlan majálison, szereti a látványos sporteseményeket, a színes és változatos programokat, és akinek fontos a fenntartható fejlődés!

A Dunai Regatta nagyszabású nemzetközi sporteseményen 2014-ben előreláthatólag 20.000 látogatóra számítunk. A Duna-parti Egyetemek Regattájából kinőtt verseny idén számos kísérőprogrammal és támogatóval bővül; a rendezvény központi helyszíne a Műegyetem alsó és felső rakpartja, fővédnökei a magyar és a lengyel államfők feleségei.

A Duna legszebb fővárosi szakaszán, a Parlament és a Műegyetem rakpart között megrendezett látványos futamokban a legnevesebb budapesti (BCE, BME, ELTE, SE, NKE) és három vidéki egyetem (PTE, SZE, SZTE)csapatai állnak rajthoz. A  verseny V4-futammal is kiegészül a Visegrádi országok EU-s csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából, mely jubileumhoz a helyszínen számos más program is kapcsolódik.

A Dunai Regatta kibővült helyszínen, több színpadon változatos kísérőprogramokkal vár valamennyi érdeklődőt: a sportversenyek szerelmeseit, a fesztiválarcokat és a kisgyerekes családokat egyaránt. Az eseményre kilátogatók a Red Bull támogatásával megtekinthetik

 Besenyei Péter látványos légi parádéját, egy különleges DTM – német túraautót a Mercedes-Benz jóvoltából, a közéleti személyiségekkel kiegészült sárkányhajók versenyét, illetve a sportos pomponlányok bemutatóit. Az esemény házigazdája ezúttal is Gundel Takács Gábor, esti fellépők pedig a The Biebers, a Cluod9+ és White Boy. A szurkolók továbbá bemelegíthetnek a délelőtti futással, kikapcsolódhatnak a Műegyetem alsó rakparton növényekkel és pihenőágyakkal kialakított ligetben, meghallgathatják a Dunai Regatta tehetségkutatójának felfedezettjeit, táncházban tanulhatnak néptánclépéseket, valamint számos gyermek- és családi programon vehetnek részt. A programokról és az eseményhez kapcsolódó virtuális versenyekről, nyereményjátékokról a www.dunairegatta.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Az egész napos rendezvényen kiemelt hangsúlyt kap az ENSZ Fejlesztési Programjának nemzetközi kezdeményezése, a My World Kampány Magyarország, mely a fenntartható fejlődés fontosságára hívja fel a figyelmet és egy rövid kérdőív kitöltésére buzdít. A Dunai Regattán az alsó rakparton lesz kihelyezve az ENSZ Főtitkár által aláírt, világjáró pódium, amely mögött az embereknek lehetőségük lesz elmondani, hogy számukra milyen lenne a tökéletes világ. A kampányhoz, amely támogatója Gundel Takács Gábor is, a szervezők egy izgalmas facebook applikációt is fejlesztettek: https://www.facebook.com/suscobudapest/app_674632729265958.

Találkozzunk a Dunai Regattán, majálisozzunk május 1-én a Főváros szívében!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*