Dübörög a Griffin-kampány- Görbe tükröt tart a politika elé a Comedy Central

A Comedy Central jelöltje: Peter Griffin! A magyar humorcsatorna a választásokra hangolódva ál-választási kampánnyal népszerűsíti a Family Guy új évadát. Budapest lakói a város frekventált pontjain találkozhatnak a legmarkánsabb szereplőkkel, Peterrel, Briannel és Stewie-val, ahogyan a politikai pártok harsogása közben a sorozat támogatására buzdítanak, a közösségi médiát pedig elárasztották az első választási Family Guy mémek. A Comedy Centralt követő népes online közösség pozitívan reagált arra, ahogyan az animált szereplőkön keresztül a csatorna görbe tükröt tart a politikai pártoknak.

Április elsején indul Magyarországon a Family Guy következő, 11. évada, amelyet az animációs vígjáték hívei már régóta vártak. A Comedy Central a választási hangulatban álkampányt indított, amelynek elsődleges célja az, hogy beszédtémát adjon a sorozat rajongóinak és az átpolitizált hangulatban szórakoztató módon szólítsa meg a közösséget. Az online felületeken a Comedy Central aktív követői jól fogadták a különleges kezdeményezést: a napi politikai harcokból kiábrándulva több száz user osztotta meg lelkesen a Family Guy választási ígéreteit. A Comedy Central hagyományos marketing akció helyett olyan megoldással kívánt élni, amely a jelenlegi hangulatra reflektál és felkelti a járókelők, internetezők és rádióhallgatók érdeklődését – mindezt a Family Guy összetéveszthetetlen stílusában.

Stewie rezsicsökkentés és összefogás helyett a világuralom átvételét célozta meg programjában, Peter a politikusok szavahihetőségét ostorozza, Brian pedig – jó kutyához méltóan – lábakat inzultál a Comedy Central kampányában. A Comedy Central műsorán, valamint számos rádióadón is népszerűsítik magukat a méltán híres Griffin jelöltek. Peter a maga módján, miniszterelnökként páváskodik a spotban, amelynek aláfestő zenéje egy, a hazai politikában jól ismert és kampányokban használt dal. Így találkozik egymással Quahog és Budapest valósága.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*