Döntsd le a falakat!

arc_14_EU_A4_veglAz Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az ARC közös kreatív pályázatot hirdet. A beérkező pályaművek közül a zsűri 35 alkotást választ ki, amelyek 2014. szeptember 26-a és november 9-e között az Európa Pont mellett, a Millenáris Parkban kerülnek bemutatásra.  Beküldési határidő: 2014. szeptember 1.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az ARC ezúttal “Döntsd le a falakat!”  címmel hirdet pályázatot, és első sorban arra kíváncsi, hogy a pályázók mit tesznek azért, hogy eltűnjenek a falak. A kérdés három európai történelmi sorsforduló kapcsán is előtérbe kerül idén. 100 évvel ezelőtt robbant ki az I. világháború, 25 éve omlott le a berlini fal, és 10 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz.

„Számodra melyek azok a keretek, amelyek a szabadságod és a biztonságod letéteményesei, és melyek azok, amelyek épp ellenkezőleg, gátolnak személyes fejlődésedben? Milyen falakat győztél már le életedben, vagy mit tudsz tenni azért, hogy ledönts olyan a falakat, amelyek korlátoznak a szabadságodban?” – szól a pályázati kiírás.

Az Európai Unió a határok meghaladásáról, lebontásáról is szól. Te hogyan tudsz élni ezzel a szabadsággal, az ebből fakadó lehetőségekkel? Hogyan érinti ez az életedet, a környezetedet?

A pályázat feltételei és a pályázat beadásának módja megtalálható a www.arcmagazin.hu weboldalon.