Dóka Attila dalai világszerte a digitális zeneáruházakban

Újabb előadó csatlakozott az ECDC.hu által világszerte digitálisan terjesztett előadók sorához.

DÓKA ATTILA – többek között – dalszerző, gitáros-énekes, aki gitározik és gitáron írja a dalokat, megzenésítéseket is. Nyolcadik osztályosként bátyjával, Péterrel és egy másik testvérpárral megalakították a Meridián együttest. Már ekkor írt zenét és szöveget, játszott több hangszeren.

doka_attila_versmegzenistesek_I_cd_2015_cover_small

2013-tól – az abban az évben alakult[9] – Újnyugat Irodalmi Körrel, többek között Hirtling István, Gáti Oszkár, Kautzky Armand és Csuja Imre társaságában lépett már színpadra, 2014-től kezdve pedig a József Attila Színház irodalmi stúdiójában a Legendák nyomában-estek állandó résztvevője.[10] Ennek keretében olyan művészekkel szerepelhetett együtt, mint Nemcsák Károly, Újréti László, Katona Tamás, Zöld Csaba, Tóth Enikő, Fehér Anna, vagy Dúzsi Tamás.

doka_attila_hol_van_az_az_orszag_cd_2015_cover_small

Megzenésített már Nyugatos és kortárs verseket, írt zenét hangoskönyvekhez és természetesen saját dalokkal is rendelkezik. E rendkívül gazdag életműből most egy egész lemeznyi anyag és két single is elérhetővé vált digitálisan, a legnagyobb zeneáruházakban, világszerte.

A nagylemez, amely 12 szerzeményt tartalmaz, a Versmegzenésítések I. címet kapta, s ezzel előrevetíti, hogy ez a kiadvány csak egy minőségi és izgalmas sorozat első állomása, teli olyan irodalmi remekekkel, amelyek a legnagyobbak nevéhez fűződnek: többek között Petőfi Sándor, Ady Endre, Arany János versei – Attila egyedi feldolgozásában.

doka_attila_sebesseg_cd_2015_cover_small

A single kiadványok egyiket a Hol van az az ország című szerzemény, amellyel Dóka Attila idén az Eurovíziós Dalfesztiválon is indul, bízva abban, hogy szélesebb közönség számára is megnyitja majd a műfaj kapuit.

 

Legutóbbi klipje, a Sebesség:

(A dal szintén elérhető a digitális zeneáruházakban)

További Dóka Attila információk és dalszövegek:
http://www.zeneszoveg.hu/egyuttes/6767/doka-attila-dalszovegei.html

Egyéb infók:
www.ecdc.hu és www.zeneszoveg.hu